Als EUA

Condemnat a 5 anys un jove per ajudar el suïcidi d'una menor i gravar-ho

L'acusat, de 19 anys, ha sigut sentenciat a cinc anys per proporcionar a la víctima, de 16, una soga per treure's la vida

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un jove de 19 anys resident en Utah (EUA) ha sigut sentenciat avui a cinc anys de presó per haver ajudat una noia de 16 anys a suïcidar-se i gravar un vídeo quan es penjava amb una soga que ell li havia proporcionat.

Tyerell Przybycien, al telèfon mòbil del qual la policia va trobar imatges de pornografia infantil, va expressar davant del tribunal que confiava que la sentència portés una mica d’alleujament a la família de la víctima, Jchandra Brown, i que, tot i que no ho mereixia, buscava el perdó.

El 6 de maig del 2017 el jove va proveir a la noia, que era la seva companya d’escola, una soga, que després ella va utilitzar per treure’s la vida penjant-se d’un arbre en una zona situada a uns 20 quilòmetres al sud de Provo (Utah).

Segons les autoritats, als peus de Brown es va trobar el telèfon amb un vídeo de 10 minuts en el que s’escolta uns comentaris fets per Przybycien mentre la jove agonitzava.

Després de comprovar que havia mort, el jove, encara gravant, va afirmar: “Crec que ara deixaré això aquí”.

Los investigadors també van trobar al lloc un rebut que demostra que Przybycien havia comprat la soga utilitzada per Brown. A més, el noi va deixar una nota manuscrita demanant que es mirés el vídeo i indicant que era al seu telèfon.

Va ser acusat d’assassinat

Després de ser detingut, va dir que ell també tenia “pensaments suïcides”, però que abans volia veure el suïcidi d’una altra persona per determinar si era una cosa per la qual ell “podria passar”, segons documents judicials presentats l’octubre passat al tribunal.

A més, d’acord amb testimonis entrevistats pels investigadors, el jove hauria anticipat els seus amics que ajudaria “que Brown es matés” i que “cometria un assassinat” sense que l’atrapessin.

Tot i que originalment va ser acusat d’assassinat i amb possibilitat de cadena perpètua, l’octubre passat la fiscalia li va permetre declarar-se culpable d’abús d’un menor d’edat amb resultat d’homicidi i d’intent d’explotació sexual de menors.

Després d’aquest cas, el poder legislatiu d’Utah va aprovar el 2018 una llei que castiga amb sentències de fins a 15 anys de presó a aquelles persones que proveeixin “mitjans físics” perquè algú se suïcidi. 

Agència EFE

Temes:

Notícies relacionades

TRI

SUCCESOS,TRI

Temes:

Suïcidi