Anar al contingut

Per vigilar la central

Vandellòs dona llum verda a l'edifici de la Guàrdia Civil a la nuclear

A les instal·lacions hi viuran i hi treballaran fins a 45 agents

El Periódico

Vandellòs dona llum verda a l'edifici de la Guàrdia Civil a la nuclear

JOAN PUIG

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat la llicència urbanística provisional per alçar un nou edifici de la Guàrdia Civil a l’interior de la central nuclear de Vandellòs II. Com a Ascó, aquest centre policial estarà ubicat a l’entrada del complex nuclear.

Segons informa el consistori, aquesta aprovació inicial, formalitzada en l’últim ple, va comptar amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, PP i FIC i l’abstenció del PDECat i d’ERC.

Les noves dependències tindran capacitat per a 45 agents i allà es destinaran els efectius dels Grups de Reserva i Seguretat (GRS) de la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil, per llei, s’ha d’ocupar de la seguretat interior de totes les plantes nuclears espanyoles, sobretot en prevenció d’un hipotètic atac terrorista.

El cost de la caserna l’assumeix l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), operadora de la central, que també pagarà els més de 8 milions d’euros anuals que valdrà aquest desplegament, amb un cost estimat de 61.000 euros per agent.

Cada guàrdia civil vigilarà la central en torns de 15 dies i el contingent total és d’uns 140 agents.