Sánchez calcula que resistirà fins a la tardor i altres notícies que has de saber avui, en un minut

undefined41211134 madrid 06 12 2017 politica  los presidentes del congreso de 181205092154

undefined41211134 madrid 06 12 2017 politica los presidentes del congreso de 181205092154 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1/ Sánchez calcula que resistirà fins a la tardor. El president del Govern aspira a negociar el Pressupost amb ERC i el PDECat a principis d’any. Aquesta esperança va bategar amb força dijous en els grupets posteriors a l’acte oficial de commemoració del 40è aniversari de la Constitució al Congrés dels Diputats.


2/ La CUP es llança contra Buch després d’una altra jornada de disturbis. El boicot independentista i antifeixista a actes de Vox a Girona i Terrassa deixa 27 ferits, entre agents de policia i manifestants. La diputada de la CUP Maria Sirvent va resultar ferida després de rebre l’impacte d’un projectil dels Mossos.


3/ Madrid, blindat de cara al River-Boca que es jugarà diumenge al Bernabéu. El desplegament de la policia espanyola posa el focus en els líders dels grups violents dels dos equips. El cap dels ‘barras bravas’ del Boca va ser retingut a l’aeroport de Barajas.


Notícies relacionades

4/ Les tanques de Ceuta i Melilla, sense ganivetes a partir del gener. El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va anunciar, a més, que s’elevarà l’altura de la tanca en "algunes zones" i s’instal·laran noves càmeres tèrmiques de detecció de moviment més sofisticades que les actuals.


5/ Trump desafia la Xina amb l’arrest de l’hereva de Huawei. Meng Wanzhou pot ser extradida des del Canadà per violar l’embargament que Trump va imposar a l’Iran. Les borses registren una caiguda al trencar-se la breu treva en la guerra comercial.