Canvi de nom

La Conselleria d'Ensenyament torna a dir-se d''Educació'

El departament recupera la denominació que ostentava amb el tripartit

Bargalló.

Bargalló.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat canvia a partir d’aquest divendres la seva denominació per la de ‘Conselleria d’Educació’, tal com va aprovar aquest dimarts el Consell Executiu i ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

El departament, que recupera la denominació que ostentava amb el tripartit, assegura que el canvi s’adapta a una concepció entesa a nivell internacional i acadèmic i que el conseller, Josep Bargalló, ja va avançar a la seva arribada al càrrec.

El canvi també va en coherència amb la terminologia establerta en la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), que defineix el dret a l’educació com "el dret a rebre una educació integral, orientada al ple desenvolupament de la personalitat, amb respecte als principis democràtics de convivència i als drets i les llibertats fonamentals", i en les mateixes sigles de la Unesco.

La concepció entesa a nivell internacional i acadèmic entén l’educació més enllà de l’adquisició de coneixements acadèmics i implica una visió integral, també des de la perspectiva de caràcter personal, social i professional.

"Cost mínim"

Notícies relacionades

El departament ha assegurat que la modificació tindrà un "cost mínim" des del punt de vista econòmic, ja que els principals canvis seran a nivelld’actualització de les aplicacions digitals.

Es formalitzarà a la placa identificativa de la central del departament, però no es modificaran les ja existents a escoles i instituts, almenys fins que les actuals es facin malbé i convingui renovar-les, i la papereria del departament amb el nou logotip s’anirà encarregant a mesura que l’actual es vagi gastant.