Escàndol a l'Església catòlica

Absolt l'arquebisbe australià condemnat per encobrir un cas de pederàstia

Philip Wilson és el membre de l'Església catòlica de més rang al món acusat d'encobrir abusos a menors

philipwilson

philipwilson

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un jutge d’Austràlia ha absoltl’exarquebisbe d’Adelaida, Philip Wilson, a l’acceptar la seva apel·lació contra la sentència d’un any d’arrest domiciliari que li va ser imposada per encobrir un cas de pederàstia.encobrir un cas de pederàstia

Wilson, de 68 anys, va ser trobat culpable el maig d’encobrir, durant una investigació policial entre el 2004 i el 2006, els abusos sexuals comesos pel sacerdot James Fletcher contra dos dels seus escolans en la dècada de 1970.

El jutge Roy Ellis, del tribunal de districte de Newcastle, a l’estat de Nova Gal·les del Sud, ha revocat la condemna imposada per una instància inferior, segons van confirmar a Efe fonts judicials d’aquest estat.

El magistrat ha considerat que la fiscalia no va poder provar més enllà de dubtes raonables sobre la culpabilitat del prelat, que va qualificar com un testimoni honest i consistent.

"No hi ha una base adequada en què pugui confiar per rebutjar les proves del recurrent", va dir el jutge segons la cadena ABC.

Va al·legar que no recordava la denúncia

Wilson, el càrrec més alt de l’Església catòlica condemnat per delictes relacionats amb la pederàstia a Austràlia, va al·legar durant el judici que no recordava la denúncia que li van fer les víctimes.

Fletcher va ser condemnat pels abusos el 2004 i va morir a la presó dos anys més tard.

La fiscalia, que també havia presentat un recurs perquè Wilson ingressés a la presó, va declinar aclarir a Efe si recorrerà el dictamen. 

Notícies relacionades

Una comissió oficial que va investigar la resposta de les institucions australianes als casos de pederàstia va revelar que l’Església catòlica, amb fort arrelament al país, ha rebut queixes de 4.500 persones per presumptes abusos d’uns 1.880 religiosos i sacerdots entre el 1980 i el 2015.

El papa Francesc va acceptar el 30 de juliol passat la renúncia de Wilson com a arquebisbe d’Adelaida.