A Florida

Mobilització mundial a la recerca de sang per a una nena de dos anys

La Zainab, malalta de càncer, necessita sang de descendents de pakistanesos, iranians o indis

zainab-1544070617365

zainab-1544070617365

1
Es llegeix en minuts
Efe

El banc de sang Oneblood de Florida ha obtingut una "resposta espectacular" a la campanya mundial per buscar descendents de pakistanesos, iranians o indis sensel’antigen Indian B a la sang per ajudar la Zainab, una nena del sud de Florida que té càncer.

Segons Oneblood, la sang ha de ser del tipus A o O i els donants han de ser fills "100 %" de pare i mare d’aquestes nacionalitats, preferiblement ubicats als Estats Units i no tenir l’antigen esmentat.

Després de la difusió de la petició a les xarxes socials i als mitjans de Florida, l’organització ha rebut més de 8.000 correus enviats per persones de dins i fora del país, va informar a Efe Susan Forbes, vicepresidenta de l’organització.

Totes les mostres obtingudes "se sotmetran a proves de compatibilitat al laboratori de referència de OneBlood", va afegir.

Un antigen és qualsevol substància que provoca que el sistema immunitari produeixi anticossos contra si mateix.

Segons Frieda Bright, de OneBlood, la menor necessita donacions de sang per poder sobreviure al tractament de quimioteràpia i "poder matar" el neuroblastoma, un càncer que ataca les cèl·lules nervioses.

A la sang de la Zainab li falta l’antigen Indian B, per això el seu organisme atacarà la sang de transfusions que el continguin.

Vídeo de sensibilització

"Estem buscant al món per provar de trobar sang per a aquesta nena", va assegurar Bright, gerent de laboratori de OneBlood, en un vídeo de l’organització.

El pare de la menor, Raheel Mughal, fa en el mateix vídeo una crida "de cor" als possibles donants de sang. Explica que aquest any van detectar el càncer a la seva filla i que ni la seva sang ni la de la mare són compatibles.

"Si vostè és una d’aquestes persones de l’Orient Mitjà, surti i doni sang per a la meva filla. La vida de la meva filla depèn molt de la sang", indica.

Notícies relacionades

Bright va assenyalar que hi ha "menys del 4% de possibilitats de trobar sang compatible" en qualsevol altre grup ètnic diferent dels esmentats.

Va precisar que es requereixen de 7 a 10 donants "sòlids" perquè la Zainab pugui rebre el tractament i salvar la vida.