NOVA ESTAFA

Detingut un fals advocat que va demanar 17.000 euros a una dona per defensar fill

Els Mossos detenen un home que va intentar cobrar 17.000 euros per a una fiança inexistent

falso-abogado / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona un home quees va fer passar per advocat amb la intenció d’estafar una dona de 79 anys, a qui va demanar 17.000 euros per evitar que el seu fill ingressés a la presó.

Els fets van passar dilluns passat, quan agents del districte de Sant Martí van rebre una trucada del responsable d’una entitat bancària que els comunicava que una dona d’edat avançada volia retirar tots els seus estalvis.

La dona havia rebut al seu torn la trucada d’un home que li havia assegurat que el seu fill havia tingut un accident i que estava a punt d’ingressar a la presó, cosa que podia evitar si li abonava 17.000 euros per dipositar una fiança.

Els agents es van desplaçar fins a la sucursal bancària i van comprovar que la dona estava sent víctima d’una estafa, ja que van contactar amb el fill i aquest els va indicar que estava a la feina i que no havia tingut cap accident.

Nova trucada

Quan la dona tornava a ser a casa va rebre una nova trucada de l’estafador reclamant-li els diners, i al contestar-li que només havia aconseguit 1.000 euros, l’home li va demanar que baixés al carrer per entregar-li i que tornaria l’endemà perquè li abonés la resta.

Notícies relacionades

Els Mossos, que havien organitzat un dispositiu per detenir l’estafador, van veure en aquell moment un home parlant amb un mòbil davant de l’immoble de la vivenda de la dona i, a l’acostar-s’hi i sentir que parlava amb ella, es van identificar com a policies i el van detenir.

El detingut, de nacionalitat polonesa i 27 anys, passarà aquest dimecres a disposició judicial.