VÍCTIMES DEL TEMPORAL

Apareix un dofí mort a la platja de l'Estartit

El temporal de mar que està patint la costa del Baix Empordà va arrossegar el cadàver del cetaci fins a la platja

delfn-con-mosca

delfn-con-mosca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El temporal de pluja i vent que està afectant la costa catalana continua provocant destrosses. Als talls de carreteres i desbordaments de rius cal afegir algunes altres víctimes. Aquest matí ha aparegut encallat a la platja de la localitat de l’Estartit (Baix Empordà) el cadàver d’un dofí.

El fort onatge de les últimes hores, que ha activat l’alerta taronja i el pla Inuncat, ha provocat que les platges s’hagin vist afectades per onades de més de tres metres. A les platges entre l’Estartit i Pals el fort onatge ha causat importants destrosses en la línia marítima, posant en perill les zones protegides de dunes.

Notícies relacionades

[Segueixi les últimes notícies del temporal i les pluges a Catalunya, en directe]

La força del mar ha conduït el cetaci fins a la platja, tot i que probablement l’animal hagi mort a l’aigua. La zona compresa entre la desembocadura dels rius Daró i Ter solen ser un escenari on apareixen animals morts quan es produeixen episodis de temporal marítim. La majoria són procedents del mar, tot i que els veïns de la zona també s’han trobat amb algunes aus i petits rosegadors que són arrossegats pels rius fins al mar.