Exteriors no avala noves 'ambaixades' del Govern i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp44425213 borrell maragall180723180750

zentauroepp44425213 borrell maragall180723180750

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Borrell desautoritza més 'ambaixades’ del Govern. El Ministeri d’Afers Estrangers  controla de prop el nou impuls a la política exterior de la Generalitat, i ha deixat clar per escrit que no avala l’obertura de noves delegacions a l’estranger que projecten Quim Torra i el conseller Ernest Maragall.


2) Detingut un tirador que pretenia matar Sánchez. Manuel Murillo Sánchez, de 63 anys i fill d’un alcalde franquista de Rubí, era una amenaça real per a Pedro Sánchez, segons els Mossos. En grups de Whatsapp, l’arrestat va demanar recolzament "logístic" per assassinar el president espanyol. Iglesias, Rufián i Garzón han criticat que l’Audiència Nacional no consideri el cas terrorisme.


3) Sánchez tornarà al Govern el poder escolar que li va arrabassar el PP. El nou text del Ministeri d'Educació i Formació Professional proposa tornar més competències a la Generalitat i a la resta d'autonomies amb llengua oficial (fins a un 45%) per redactar els temaris curriculars, tot i que continua reservant a l'Estat el 55% de la “distribució de competències”. 


Notícies relacionades

4) El vigilant de Sants es va equivocar de maleta al buscar la falsa granada. L’home que estava dimecres a l’escàner del control d’equipatges de l’AVE va demanar a un altre passatger que obrís les seves maletes per comprovar l’existència de la presumpta granada que estava veient a la pantalla. Mentrestant, el paquet sospitós era recollit de la cinta per una altra passatgera, que va poder embarcar tranquil·lament i aliena als fets.


5) Prepara el teu calendari: les malalties infeccioses sorgeixen per estacions. Una nova investigació classifica 69 patologies segons l’època de l’any en què tinguin més incidència.

Peu de foto / AUTOR FOTO (FONT)