GREU ATROPELLAMENT

Un cotxe envaeix la vorera i atropella diversos vianants a Barcelona

L'accident s'ha saldat amb quatre ferits, entre els quals una nena de 10 anys, que està en estat crític

El conductor, que ha donat negatiu en el test d'alcoholèmia, ha patit una "indisposició momentània" de la qual s'ha recuperat instants després, segons el SEM

accidente-santal-largo / periodico

3
Es llegeix en minuts
Alba Jaumandreu

Una nena de 10 anys es troba en estat crític després de ser atropellada per un cotxe que ha envaït la vorera a la travessera de Gràcia. La menor ha patit un traumatisme cranioencefàlic, abdominal i pelvià, i una fractura de l’extremitat inferior. La nena, que anava acompanyada de la seva mare, que no ha resultat afectada, ha sigut traslladada immediatament a Sant Joan de Déu. La nena es troba en estat crític i el  diagnòstic és reservat. El conductor ha donat negatiu en les proves d’alcoholèmia i el drogotest. 

Fins al lloc dels fets s’hi han traslladat set ambulàncies, una de les quals pediàtriques, per a la nena. Una transeünt de 61 anys ha hagut de ser atesa amb policontusions i ha sigut traslladada a l’Hospital Plató, juntament amb el conductor, també amb policontusions; la dona del conductor, amb el mateix diagnòstic, ha sigut traslladada al’Hospital Clínic.  La mare de la nena ha estat acompanyada en tot moment per unequip mèdic.

El conductor de l’automòbil, de 58 anys, sembla que ha patit una indisposició momentània, possiblement un mareig, segons ha explicat el subcap territorial del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de Barcelona, Jesús Cabañas. De moment, el pronòstic és bo per a tres dels quatre afectats

Diverses motos tirades a terra després de l’accident. / JUAN CAMILO MORENO

Atropellament a les 8.26 del matí

Segons sembla, el conductor s’incorporava des del carrer de Casanova i aproximadament al pas de vianants, al número 26 de la travessera de Gràcia, ha perdut control del vehicle.  El vehicle ha recorregut 33 metres fins a acabar a la porta d’un garatge i ha destrossat dues terrasses de restaurants, i 10 motos que eren aparcades al carrer.

El conductor ha intentat en dues ocasions tornar a la calçada. En el primer intent de redirigir el cotxe ha destrossat les dues terrasses dels restaurants. Una vegada ha baixat de la vorera ha atropellat la petita de 10 anys, i a l’intentar corregir el rumb ha tornat a pujar a la vorera, on ha xocat contra les motos. Segons sembla, la copilot ha reaccionat maniobrant el volant, travessant la carretera i xocant en el número 33 de la travessera de Gràcia.

Commoció veïnal

L’accident, que s’ha produït aproximadament a les 8.26 h del matí, ha commogut els veïns de la travessera de Gràcia, que es trobaven en estat de xoc. De fet al ser una hora punta de desplaçaments cap a la feina i les escoles,el carrer era ple de gent. Alguns dels veïns de la zona han sentit el cop i el soroll, han sortit a esbrinar què passava i al veure tal catàstrofe no han pogut contenir l’emoció. Molta gent que passava per allà o que s’ha acostat al lloc dels fets ha preferit no comentar els fets per respecte a la petita, de qui que encara no coneixien l’estat.

Destrosses materials

Notícies relacionades

Javi, responsable d’un dels restaurants afectats, ha explicat que en el moment de l’accident el seu restaurant era tancat,però que a l’arribar s’han trobat les destrosses. “Ha xocat contra el mobiliari exteriori ha quedat la terrassa destrossada, així com les motos que eren aquí”. L’altre restaurant, que sí que estava obert en el moment de l’accident, també ha patit danys a la terrassa tot i que, afortunadament, no hi havia clients en aquell moment. La Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit durant més de dues hores.

El cotxe, estampat contra l’oficina bancària després de l’atropellament massiu. / JUAN CAMILO MORENO

D’altra banda, un motorista ha sigut atropellat per un autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) al carrer d’Anglí de la capital catalana. Segons ha informat la Guàrdia Urbana, l’accident ha passat a l’altura del número 85 amb un motorista implicat que, per causes que es desconeixen, ha caigut de la moto. Posteriorment, l’autobús l’ha atropellat i li ha causat ferides en una mà. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) l’ha atès i li ha donat l’alta ‘in situ’.

Temes:

Catalunya