La banca pagarà i altres notícies que has de saber avui, en un minut

jcarbo44529059 pedro sanchez180803125712

jcarbo44529059 pedro sanchez180803125712 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Sánchez reacciona a la indignació ciutadana i força la banca a pagar.  El Consell de Ministres aprova avui una modificació legislativa perquè, a partir d’ara, siguin les entitats financeres i no els clients els que assumeixin el pagament de l’impost sobre les hipoteques.


2) Trump, més feble però desafiador. Els demòcrates aconsegueixen el control de la Cambra baixa, però els republicans es reforcen al Senat. El president destitueix el fiscal general en un primer pas per endurir el seu Govern.


3) Una sivella de cinturó amb forma de granada obliga a desallotjar les estacions de l’AVE de Sants i Atocha. Els treballadors de Prosegur van alertar que una dona portava a la maleta un objecte que semblava un explosiu i que va viatjar-hi en un tren AVE que anava de Barcelona a Madrid. El personal de seguretat va haver de parar la dona i demanar-li que obrís la maleta per comprovar el seu interior abans que agafés el tren.


Notícies relacionades

4) El Govern va oferir escorta permanent per a les restes de Franco. L’oferta que es va fer a la família del dictador consistia en un enterrament alcementiri d’El Pardo-Mingorrubio, al panteó on hi ha la seva vídua, Carmen Polo, a canvi d’una presència permanent de guàrdies civils "custodiant el cementiri", com a garantia que la tomba del dictador no serà profanada.


5) Trobat a Borneo el 'Guernica de la prehistòria', la pintura figurativa més antiga coneguda. Un equip d’investigadors descobreix una obra creada per "artistes" de l’edat de gel fa 40.000 anys. Els experts apunten que aquesta descoberta desmunta la idea que l’art rupestre va sorgir a Europa.