Perquè "frivolitza" la violència masclista

Polèmica a Palma per una 'chochocharla' feminista

Serà impartida per la 'youtubera' Isabel Duque, 'La Psico Woman', i es titula "Apoderem-nos des dels nostres conys".

charla

charla

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Palma celebrarà entre el 10 i el 29 de novembre un total de 25 activitats en el marc del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones. Un dels actes és una xerrada sobre l’apoderament femení, anomenada “La chochocharla” sota el títol “Apoderem-nos des dels nostres conys”,la convocatòria de la qual ha generat crítiques.

La xerrada serà impartida per la 'youtubera' Isabel Duque, 'La Psico Woman', el 23 de novembre al Centre Flassaders a les 18.00 hores. Segons va detallar el consistori, el programa de les activitats s’ha centrat en el "monstre social" que representa la violència cap a les dones.

L’esdeveniment programat està generant polèmica i ha desencadenat crítiques del PP i d’Actúa-Vox, i fins i totl’Institut Balear de la Família (IBFamilia) ha interposat una denúncia davant de l’Oficina dels Drets dels Menors. Així mateix, n’ha exigit la retirada i la destitució del regidor d’Igualtat "per desvirtuar una lluita contra la xacra que en la societat suposa la violència contra la dona.

"Cosificació de la dona"

Notícies relacionades

La portaveu municipal del PP, Margalida Durán, ha assegurat que la xerrada "frivolitza" i "resta valor" a un dia de sensibilització i lluita contra la violència de gènere com el 25 de novembre. Segons ha destacat, "contribueix a la tantes vegades criticada cosificació de la dona".

De fet, el PP ha sol·licitat informació detallada sobre el grau de col·laboració de l’Ajuntament de Palma amb aquesta xerrada, el cost econòmic, si n’hi ha, i el criteri de selecció d’aquest acte. Segons ha dit, aquest partit no recolzarà mai la "perpetuació d’aquests tòpics i clixés", i ha assegurat que continuarà lluitant "per una conscienciació seriosa i responsable des de les institucions".