Trump perd el control del Congrés i altres notícies que has de saber avui, en un minut

FILE PHOTO:    U.S. President Donald Trump gestures at a campaign rally on the eve of the U.S. mid-term elections at the Show Me Center in Cape Girardeau, Missouri, U.S., November 5, 2018.  REUTERS/Carlos Barria/File Photo

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump gestures at a campaign rally on the eve of the U.S. mid-term elections at the Show Me Center in Cape Girardeau, Missouri, U.S., November 5, 2018. REUTERS/Carlos Barria/File Photo / Carlos Barria (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) El mur de Trump s’esquerda amb la pèrdua de la meitat del Congrés. Els demòcrates recuperen la Cambra de Representants i els republicans augmenten la majoria en el Senat.


2) El Suprem recula i carrega al client el tribut hipotecari. En 15 dies, sense un canvi legal que ho justifiqui, el Tribunal Suprem s’ha rectificat a si mateix i ha tornat al criteri que havia mantingut els últims 20 anys: els actes jurídics documentats de les hipoteques els han de pagar els clients. Podem i IU han convocat per a aquest dissabte una concentració per expressar la seva disconformitat amb la decisió, que els consumidors no han dubtat a qualificar de "vergonyosa" i una "aberració".


3) Els jutges revisen la condemna de 'La manada'. El Tribunal Superior de Justícia de Navarra deliberarà sobre els recursos presentats contra la sentència que condemnava els processats a cinc anys de presó, ja que es va considerar que el que va patir la noia madrilenya als Sanfermines del 2016 va ser abús sexual, però, no, violació.


Notícies relacionades

4) Torra demana per sorpresa comparèixer avui davant del Parlament. El president de la Generalitat vol "informar sobre els últims esdeveniments de l’actualitat política i judicial", després de conèixer-se els escrits d’acusació de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat pelprocés. 


5) El Barça empata a Milà amb un gol de Malcom (1-1). Els de Valverde passen a vuitens de la Champions després d’un gran partit a Milà, en què només els va faltar l’efectivitat de cara a porteria.