Sinistre múltiple

Un xoc en cadena de 14 vehicles talla la A-2 al Bruc

L'autovia de Lleida ha estat totalment tallada des de les 6 a les 16.30 hores, quan es va habilitar una única via

Trànsit informa que durant tot el cap de setmana només hi haurà un carril obert en aquest tram i recomana evitar-lo

fcasals45640277 accidente  de trafico  en  la a 2  a  la  altura  de  el  br181027123512

fcasals45640277 accidente de trafico en la a 2 a la altura de el br181027123512

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 14 vehicles s’han vist implicats aquest dissabte en un xoc en cadena a l’autovia A-2 a l’altura d’El Bruc en sentit Barcelona. La via es va tallar a les 6.40 del matí i va estar així fins a les 16.30 hores, quan es va habilitar un únic carril. De fet, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), durant aquest cap de setmana només hi haurà un carril obert a la A-2 a l’altura d’El Bruc direcció Barcelona, una cosa que recomana tenir en compte per a l’operació tornada d’aquest diumenge.

El sinistre ha passat quan un camió s’ha accidentat a l’altura del quilòmetre 568 i s’ha produït un abocament de combustible sobre la carretera. A partir d’aquí, s’han anat produint xocs en cadena de la resta de vehicles al llarg d’un quilòmetre i mig. Primer han xocat cinc cotxes i després un altre grup de set, junt amb una furgoneta i un camió.

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat tres ambulàncies i ha traslladat dos ferits als hospitals d’Igualada i Martorell. Els serveis de neteja ara estan netejant la calçada.

Dos accidents mortals

Notícies relacionades

A més, Trànsit ha confirmat aquest dissabte la mort de dues conductores en uns altres dos accidents de trànsit. El primer es va produir cap a les 7 del matí a la C-58, en el terme municipal de Ripollet (el Vallès Occidental). La víctima i única ocupant del vehicle, que va sortir de la via, tenia 48 anys. El segon accident va tenir lloc a les 10.30 hores a la C-31, en el terme municipal de Ventalló (l’Alt Empordà). En aquest cas, dos turismes van xocar i la conductora d’un d’ells, de 84 anys, va morir.

Amb aquestes dues morts a Catalunya ja han mort 161 persones des de començament d’any a causa d’accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana. Trànsit ja va avisar el juliol que els accidents de trànsit van augmentar un 42% entre gener i juny i que Catalunya vivia una "emergència viària".