Rufián a Sánchez: "M'agradaria que tenir vulva o penis no tingués més importància que ser esquerrà o dretà"

Justícia prepara una instrucció perquè els Registres Civils facilitin el canvi de nom als menors transsexuals

fcasals43544753 madrid 30 05 2018  politica   sesion de control  al gobierno181009141811

fcasals43544753 madrid 30 05 2018 politica sesion de control al gobierno181009141811

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

El diputat d’ERC Gabriel Rufiánha portat aquest dimecres al ple del Congrés les principals demandes del col·lectiu LGTBI. En la sessió de control al Govern central, el parlamentari ha llegit una carta en què s’expressen els problemes que tenen les persones gais, lesbianes o transsexuals a Espanya. "M’agradaria viure en un país on em pogués dir Albert, Andrea o Maria Jesús independentment del que tingués entre les cames [...] i que tenir vulva i penis no tingués més importància que ser esquerrà o dretà", ha assenyalat Rufián, en la seva pregunta al president del Govern.

Pedro Sánchez ha recollit el guant i ha anunciat que aquest dimecres la ministra de Justícia, Dolores Delgado, es reunirà amb el col·lectiu LGTBI per tractar les qüestions denunciades per Rufián, com ara els problemes que tenen les persones transsexuals per registrar-se amb el nom que triïn. "Volem lluitar contra qualsevol discriminació", ha assenyalat el cap de l’Executiu, abans de manifestar el seu desig que les dues lleis que ara mateix es tramiten al Congrés per afavorir la igualtat vegin la llum aquesta legislatura. 

Notícies relacionades

Després del cara a cara, el Ministeri de Justícia ha explicat que prepara una instrucció perquè els Registres Civils facilitin el canvi de nom alsmenors transsexuals que així ho sol·licitin. La mesura s’adoptarà de manera transitòria fins que s’aprovi la llei que estendria la possibilitat de rectificar la menció registral referida al sexe als menors d’edat. 

El Congrés ja va aprovar una proposició no de llei que instava l’Executiu a dictar l’esmentada instrucció.