OPERACIÓ A CEUTA

Cau un capo d'una xarxa que introduïa algerians a bord de narcollanxes

La Policia Nacional deté 'el Rubio', considerat el número 2 de la conflictiva barriada d'El Príncipe

20181013 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 La Policia Nacional ha detingut a Ceuta els màxims responsables d’una xarxa que introduïa ciutadans algerians a la península utilitzant narcollanxes, entre els quals es troba 'El Rubio', un dels principals delinqüents residents a la barriada d’El Príncipe  pel seu historial de perillositat.

'El Rubio', de 40 anys, està considerat com 'el número 2 d’El Príncipe' i es trobava, segons la Policia Nacional, als esglaons més alts de la xarxa i no mantenia el contacte directe amb els immigrants ni amb les embarcacions utilitzades.

En l’operatiu han sigut arrestades quatre persones que captaven els immigrants en el CETI -Centre d’Estada Temporal d’Immigrants- de la ciutat autònoma, on allà es troben en règim obert per al seu trasllat a la península mitjançant embarcacions ràpides tipus 'go fast'.

26.000 euros per viatge

Amb cada sortida d’una d’aquestes embarcacions, la xarxa aconseguia uns 26.000 euros ja que cada immigrant havia de pagar entre 1.800 i 2.000 euros per poder emprendre el viatge i, abans, per poder allotjar-se en domicilis propietat dels delinqüents.

Els delinqüents van constatar que era més substanciós dedicar-se a aquest àmbit criminal que al relacionat amb les drogues, i per això utilitzaven les habituals narcollanxes, en les quals les màfies transporten les drogues, per convertir-les en el medi en el que portar els immigrants algerians que prèviament havien captat i reclòs als seus pisos.

Notícies relacionades

En l’operació, els agents han practicat tres registres en els quals s’han intervingut més de 10.000 euros, dues armes blanques, diversos telèfons mòbils, una càmera de vídeo i diversa documentació.

La investigació, que va començar fa cinc mesos, continua oberta i no es descarten noves detencions.