A Madrid

Vigilants de Renfe agredeixen un noi negre que es va negar a mostrar el bitllet | Vídeo

Després de la negativa a ensenyar-lo, el viatger, que sí que portava abonament, va ser insultat i agredit

vigilantes-de-renfe-agreden-a-un-viajero-negro-porque-se-neg-a-ensear-el-billete1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ha passat en un tren de rodalies de la Renfe que anava al municipi madrileny de Cercedilla, i l’ha tret a la llumEldiario.es.  Diversos agents de seguretat demanen a un noi negre el bitllet de transport, però el viatger considera que no estan autoritzats a demanar-l’hi i s’hi nega. Llavors, un dels vigilants atura el comboi amb el fre d’emergència i es comença a embolicar la troca.

Al vagó hi ha tensió. "Soc autoritat a Renfe, acompanyi’m a fora, tant sí com no," li etziba, i l’empeny perquè baixi. "No hauria d’haver-me agafat així. No s’excedeixi de la seva feina i cridi al revisor", respon el noi. "T’estàs excedint tu. Estàs aturant un tren amb 300 persones per la teva punyetera tossuderia", li repliquen.

En aquell moment, explica el mateix mitjà, el tren estava parat a l’estació d’Atocha amb les portes obertes, i van entrar dues parelles de vigilants més com a reforç. Aquests van demanar al noi que sortís donat del tren. 

En un moment donat, el noi, visiblement enfadat pel tracte rebut i els continus comentaris d’un dels agents de seguretat, treu el que sembla que és un carnet de vigilant i diu: "Aquest carnet el tens tu, també, així que sé perfectament quines són les teves funcions". Una cosa que enerva el guàrdia, que comença a cridar-li que "és una puta merda com a company". 

Moments de tensió

Notícies relacionades

Alguns dels passatgers comencen a demanar al noi que baixi perquè el tren pugui seguir. "Jo no baixaré. Aquí teniu el meu bitllet, ¿per què he de baixar? Si no he fet res", respon ell, ensenyant el seu abonament de transports. "Perquè no podem comprovar-lo", contesten els guàrdies. Els vigilants de Renfe no porten l’aparell necessari per comprovar les noves targetes de transport que s’utilitzen en el transport públic a Madrid, que són recarregables. 

Finalment, després de ser expulsat del vagó, com es veu al vídeo, el noi va ser immobilitzat en plena andana de l’estació d’Atocha. Un dels vigilants li va donar una puntada de peu, com a resposta, molts passatgers presents van començar a increpar-lo.