Avui, operació sortida

Prop de 485.000 vehicles sortiran de Barcelona pel pont del Pilar

L'operació sortida es pot complicar per les marxes lentes de transportistes contra el veto a la N-340 i N-240

zentauroepp45427249 camions camiones  marcha lenta181011193730

zentauroepp45427249 camions camiones marcha lenta181011193730 / Salvador Miret

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Prop de 485.000 vehicles sortiran de Barcelona i la seva àrea metropolitana amb motiu del pont del Pilar, que està previst que comenci a partir de les 15 hores de demà, segons les estimacions del Servei Català de Trànsit (SCT).

La majoria dels desplaçaments es concentraran entre les 15.00 hores d’aquesta tarda i la mateixa hora de divendres vinent, mentre que en l’operació tornada la franja en què s’esperen més cotxes és entre les 12.00 i les 0.00 hores de diumenge.

Les retencions és probable que es concentrin especialment a les carreteres C-16, C-17, C-14 i la N-145 d’accés a Andorra, mentre que aquesta tarda també pot ser que es compliqui el trànsit al’AP-7, la N-II, la N-340 i la N-240 per les marxes lentes que han convocat els transportistes. Aquestes protestes, contra la desviació obligatòria de la N-340 a l’autopista AP-7 i de la N-240 a l’AP-2, i en què es preveu la participació d’uns 150 camions, estan convocades a les cinc de la tarda i sortiran des de diversos punts de Catalunya

L’operació sortida pel pont mobilitzarà un total de 1.422 agents dels Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat del trànsit a les carreteres.

Més de cinc milions de desplaçaments a Espanya

A la resta d’Espanya, la Direcció General de Trànsit (DGT) activa a les 15.00 hores d’aquest dijous l’operació especial del Pilar, en què espera 5,1 milions de desplaçaments fins a la mitjanit de diumenge i en què intensificarà els controls d’alcohol i altres drogues i de velocitat.

Els problemes circulatoris més importants es presentaran previsiblement durant la tarda d’aquest dijous, a les sortides dels grans nuclis urbans, i a última hora de la tarda o primeres hores de la nit es concentraran a les zones de destinació.  

Divendres al matí també es preveu trànsit intens a les sortides de les grans ciutats. A més, es prestarà especial atenció als accessos i travessies d’aquelles poblacions que celebren festivitats.

Notícies relacionades

Dissabte continuarà el trànsit intens en sentit sortida dels grans nuclis urbans en trajectes de curt recorregut a zones de lleure properes a les ciutats.

Diumenge començarà el retorn i els problemes circulatoris es produiran als grans eixos viaris de comunicació, carreteres nacionals, autopistes i autovies, i a última hora de la nit es traslladaran a les vies d’accés als grans nuclis urbans.