COMUNICACIÓ

Francino, Jorba i Ustrell, noves firmes d'EL PERIÓDICO

Els tres periodistes reforcen amb els seus textos d'actualitat l'oferta d'Opinió

zentauroepp45362208 made using turbocollage from www turbocollage com181006194353

zentauroepp45362208 made using turbocollage from www turbocollage com181006194353

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El departament d’Opinió d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA reforça la seva oferta amb la incorporació de tres noves firmes de relleu: els periodistes Carles FrancinoRafael Jorba i Ricard Ustrell. Procedents de l’àmbit radiofònic i la premsa escrita, els tres sumaran al potent elenc d’opinions del diari les seves diferents mirades generacionals i vitals a l’actualitat.

Carles Francino (Barcelona, 1958) és una de les grans veus del panorama radiofònic espanyol. Presentador de ‘La ventana’ a la cadena SER, Francino té una dilatada trajectòria professional que va començar a Ràdio Popular de Reus en la qual ha exercit, entre altres treballs, de subdirector d’informatius de Canal+ i de TV-3 i de presentador d’‘Hoy por hoy’ en la SER. Guardonat amb el premi Antena d’Or, Francino s’incorpora a l’elenc de firmes de la contraportada del diari que inclou, entre altres, a Ana Pastor, Cristina Pardo, Xavier Sardà i Antonio Franco.

Rafael Jorba (Igualada, 1956), per la seva part, és un dels grans noms del periodisme català. Va iniciar la seva trajectòria professional en la premsa comarcal. Es va incorporar a la redacció de Mundo Diario el 1975, primer com a corresponsal de l’Anoia i, després, a la secció de Catalunya. Va ser redactor d’EL PERIÓDICO de l’any 1978 al 1982, diari del qual va ser posteriorment subdirector. Entre altres treballs, ha sigut corresponsal a París de ‘La Vanguardia’ i subdirector d’informació d’aquest diari. És autor dels llibres ‘Catalanisme o nacionalisme’ (Columna, 2004) i ‘La mirada del otro. Manifiesto por la alteridad’ (RBA, 2011). Ha sigut guardonat amb els premis de periodisme Diario Madrid i Salvador de Madariaga. És cavaller de l’Ordre National du Mérite de la República francesa.

Televisió i ràdio

Notícies relacionades

Ricard Ustrell (Sabadell, 1990) és la més jove de les incorporacions, tot i que no per això menys reconegut. Ustrell va començar a fer ràdio amb 13 anys a Matadepera Ràdio i, posteriorment, a Ràdio Sabadell. També ha treballat a Rac1, Rac105, Canal Català Televisió i Catalunya Ràdio on, durant 10 anys va treballar en diferents projectes i els últims tres va dirigir i va presentar ‘El Suplement’. La temporada passada Ustrell va compaginar la ràdio amb la direcció i presentació del programa d’actualitat política ‘Preguntes Freqüents a TV-3. Ustrell també és autor de la novel·la 'Sense tu' (Rosa dels Vents, 2017).

Amb aquestes incorporacions —i altres com les de Ruth Ferrero (Professora de Ciència Política en l’UCM i investigadora sènior en l’Institut Complutense d’Estudis Internacionals ) i Camino Mortera-Martínez (Investigadora Sènior en el Centre for European Reform, a Londres i Brussel·les) que reforcen l’equip d’analistes internacionals— el diari potència el seu índex d’opinions plurals i equilibrades des del punt de vista de gènere, ideològic, generacional i territorial.