DESTACATS DEL DIA

Torra demana per carta una mediació als líders mundials i altres notícies que has de saber avui, en un minut

fcasals45311488 torra al parlament fotograf a de joan cortadellas181003101453

fcasals45311488 torra al parlament fotograf a de joan cortadellas181003101453

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1/ Quim Torra no només ha enviat una carta a Pedro Sánchez demanant-li cita, sinó que també ha remès una missiva a líders mundials, des de Trump fins al Papa passant pels dirigents de la UE, sol·licitant-los que intervinguin a favor del referèndum. Aquesta és la carta que han rebut els líders mundials i a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO. Aquests moviments del president es produeixen quan la unitat del Govern fa aigües després de l’ultimàtum de Torra al Govern.


2/ La cúpula dels Mossos sí que reconeix als sindicats que el dispositiu del Parlament va ser insuficient la nit del primer aniversari de l’1-O. Els sindicats USPAC, SPC i CAT demanen la dimissió dels responsables de la Conselleria d’Interior per aquests fets.


3/ Rato, a un pas de la presó. El Tribunal Suprem confirma la pena de quatre anys i mig de presó imposada per l’Audiència Nacional a l’expresident de Caja Madrid i Bankia per les targetes ‘black’.


Notícies relacionades

4/ Setge a l’homeopatia a la universitat. L’Associació per protegir el malalt de teràpies pseudocientífiques (Apetp) ha aconseguit que la Universitat de València (UV) retiri vuit títols propis –incloent-hi diversos màsters– englobats en les anomenades pseudociències.


5/ El Barça s’exhibeix contra el Tottenham a Wembley (2-4). Messi continua amb el seu recital i marca el quart gol del Barcelona per donar tranquil·litat als seus.