Violència masclista

Més de 200 persones condemnen a Sabadell la mort d'un nen en mans del seu pare

El municipi celebra un minut de silenci en record del petit que va perdre la vida en un accident intencionat a França

foto

foto

1
Es llegeix en minuts
Acn / Sabadell

Més de 200 persones s’han reunit aquest dimarts a la plaça de Sant Roc de Sabadell per condemnar la mort d’un nen de sis anys presumptament en mans del seu pare a prop de Portbou. Els fets van tenir lloc el 14 de setembre passat, quan l’home va fer caure de forma intencionada el cotxe en què viatjaven tots dos per un barranc. L’acte ha comptat amb la presència dels representants de la corporació municipal, així com de la mare i l’àvia del petit.

També s’hi han sumat nombrosos amics i coneguts de la família. En l’acte s’ha llegit un manifest de la Taula de Gènere Feminismes i LGTBI  que ha exigit “una resposta contundent i integral que posi en el centre les dones i que castigui qualsevol forma de violència masclista” i ha denunciat que “les agressions que es produeixen a través de la instrumentalització dels fills “generen” un mal més profund que el que pot ocasionar qualsevol altre tipus d’agressió”.

Notícies relacionades

El text ha remarcat que les violències masclistes cap a les dones “no són un fenomen aïllat”, sinó que “constitueixen un sistema de relacions de poder que legitima i perpetua les desigualtats entre homes i dones”.

“Som aquí perquè volem condemnar els fets, no volem que torni a passar un acte com aquest”, ha explicat una de les amigues de la mare, Toñi. Així mateix ha revelat que un informe psicològic realitzat a finals d’agost, va indicar que el pare patia “un trastorn bipolar” . Es dona el cas que la mare havia denunciat l’home el dia abans perquè es va emportar el nen incomplint el règim de custòdia.