Rotunditat

A Brussel·les se li acaba la paciència amb Facebook

La comissària ha donat de termini fins a finals d'any perquè la companyia compleixi els seus compromisos en matèria de consum assumits amb la Unió Europea.

zentauroepp43357735 facebook180516202440

zentauroepp43357735 facebook180516202440 / Dado Ruvic

1
Es llegeix en minuts

La comissària de Justícia i Consum, Vera Jourova, ha avisat aquest dijous a Facebook que se li "acaba la paciència" i que espera resultats concrets en les millores que se li exigeix a la xarxa social en matèria de protecció del consumidor abans que acabi l’any, o bé demanarà a les autoritats nacionals quesancionin la companyia nord-americana.

"El diàleg dura ja prop de dos anys i vull veure, no progressos, sinó resultats", ha declarat Jourova en una roda de premsa a Brussel·les, en què ha criticat que hi continuï havent importants llacunes en la transparència que es demana a Facebook en els seus termes i condicions d’ús.

"No tothom té clar com Facebook utilitza les dades personals dels seus usuaris i com treballa amb tercers. No gaire gent sap que Facebook permet l’accés a les seves dades per part de tercers i conserva el ‘copyright’ absolut dels arxius penjats fins i tot després de cancel·lar un compte", ha expressat la comissària.

"Que sigui clar"

"Volem que Facebook sigui absolutament clar amb els seus usuaris sobre la manera com opera el seu servei i guanya diners", ha afegit Jourova, que ha instat la companyia a assumir la seva "responsabilitat" i que sigui "honest" amb la protecció de les dades personals dels seus clients.

Així doncs, la comissària, que es va reunir amb responsables de la companyia per última vegada fa dos dies, ha donat de termini fins a finals d’any perquè Facebook compleixi els seus compromisos en matèria de consum assumits amb la Unió Europea.

Notícies relacionades

Jourova espera que ja a l’octubre introdueixi els canvis a la plataforma de manera que les autoritats competents puguin supervisar el seu desenvolupament i impacte, amb l’objectiu que el procés acabi el desembre d’aquest 2018.

"M’estic impacientant", ha insistit, després d’apuntar els avenços limitats i queixar-se de l’opacitat que hi continua havent en la presentació de moltes de les característiques dels serveis que ofereix Facebook.