ESTUDI

El 60% dels adults catalans no berenen

El ciclista Enric Mas apadrina una iniciativa que recomana la ingesta de fruites hores abans del sopar

enric-mas

enric-mas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos de cada tres nens inclouen dolços o brioixeria en el seu berenar habitual i prop del 60% dels adults catalans no berenen habitualment. Són dades del tercer informe 'Estudi Lidl – 5 al dia sobre els hàbits del berenar a Espanya’,presentat avui a Barcelona.

Tot i que el berenar és una bona oportunitat per ingerir una de les cinc peces de fruita o verdura que recomanen els experts, només el 50% dels menors catalans berenen fruita. El doctor Ramón de Cangas, dietista i doctor en Biologia Funcional, membre del comitè d’experts de la iniciativa, considera que el berenar permet ingerir “aliments especialment beneficiosos com la fruita” i ajuda a “tenir menys gana per sopar, així pot ser més lleuger”.

Falsos mites

L’estudi demostra que com més anys, menys es berena. I, el que és pitjor, menys fruita i verdura es consumeix. “L’errònia creença entre els catalans que el berenar és cosa de nens (42%), la por d’engreixar-se (9%) o pensar que es tracta d’un àpat complementari per als que mengen poc al migdia (73%) són les raons perquè s’omet aquesta ingesta”, detallen els responsables de l’estudi.

Notícies relacionades

L’estudi s’emmarca  en la iniciativa Pla Berenar, que recorrerà en la seva tercera edició prop de 60 ciutats espanyoles amb tallers en què s’impartiran consells i recomanacions.  La iniciativa ha comptat durant la presentació a Barcelona amb el ciclista Enric Mas, proclamat recentment subcampió de la Vuelta a Espanya 2018, com a padrí.

‘5 al dia’ és un moviment internacional que promou el consum d’almenys 5 racions entre fruites i hortalisses al dia. Va sorgir als EUA el 1989 com a “resposta al preocupant deteriorament dels hàbits alimentaris de la població, que es tradueixen en un augment del risc de patir diferents malalties”, expliquen els responsables de l’estudi.