DENÚNCIA A LES XARXES

El tuit amb què Leticia Dolera denuncia que la justícia no és per a dones

L'actriu i activista feminista penja una imatge del CGPJ en què es constata que tots els seus membres són homes

GRAF9497. MADRID, 10/9/2018.- El Rey Felipe VI posa en la foto de familia, junto al presidente del Consejo General del Poder Judicial, Carlos Lesmes (7i), tras la ceremonia de apertura del Año Judicial, que ha tenido lugar hoy en la sede del Tribunal Supremo. EFE/Angel Díaz ***POOL***

GRAF9497. MADRID, 10/9/2018.- El Rey Felipe VI posa en la foto de familia, junto al presidente del Consejo General del Poder Judicial, Carlos Lesmes (7i), tras la ceremonia de apertura del Año Judicial, que ha tenido lugar hoy en la sede del Tribunal Supremo. EFE/Angel Díaz ***POOL*** / Angel Díaz (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L’actriu, directora i activista feminista Leticia Dolera ha deixat en evidència l’enorme preeminència masculina de la justícia espanyola amb un tuit i un missatge. "Tot i que no ho sembli, aquesta foto és del 2018. Dos mil divuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit", escriu Dolera acompanyant una foto de l’obertura de l’any judicial en què es veu el conjunt de membres del Consell General del Poder Judicial. I tots són homes.

Notícies relacionades

Un altre usuari de Twitter ha acompanyat aquesta foto amb la descriptiva frase: "Obertura de l’any judicial en un país que no és per a dones"

El coordinador general d’Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha donat la raó al tuit de Dolera assegurant que el CGPJ és, "i no per casualitat, una de les institucions més conservadores i fins i tot reaccionàries del nostre país. Una mostra clara del que és una casta amb capacitat per autoreproduir-se i amb ells també els seus valors i principis [de dretes]".