Aniversari de la capçalera del Grupo Zeta

EL PERIÓDICO exposa els seus 40 anys d'història al Palau Robert

120 portades i 100 fotos resumeixen quatre dècades de la història de Catalunya

portadas-ep-multimedia-destacado

portadas-ep-multimedia-destacado

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

EL PERIÓDICO inaugurarà dijous vinent, 13 de setembre, l’exposició 40 anys de periodisme en l’incomparable marc dels jardins del Palau Robert, a la confluència del passeig de Gràcia amb la Diagonal de Barcelona. Un total de 120 portades i 100 fotografies en gran format resumeixen la història recent de Catalunya que és també la d’aquest diari. Les imatges es distribueixen al llarg de 20 grans plafons estratègicament repartits en els jardins del Palau Robert, als quals s’accedeix des del mateix passeig de Gràcia, o des dels carrers de Rosselló i Còrsega.

La mostra a l’aire lliure es podrà visitar cada dia gratuïtament a partir de dijous vinent, 13 de setembre,  des de les 9 h fins a les 20 h (els diumenges només al matí) mentre es recorren els jardins d’aquest preciós edifici neoclàssic, seu permanent d’interessants exposicions vinculades amb Catalunya, així com de l’Oficina d’Informació Turística. L’exposició estarà oberta fins al diumenge 14 d’octubre. El recorregut, a través de racons amb bancs i ombres, és un agradable viatge en el temps que ajuda a entendre el present a través del passat més recent i intens.

Portades del 30 de març del 1985, 20 de juny del 1987 i 12 de setembre del 2001

40 anys al teu costat és el lema de campanya publicitària que promou la històrica exposició d’EL PERIÓDICO, que permet de forma molt visual una aproximació a aquestes quatre dècades de democràcia i llibertat, des de l’inici de la Transició, només tres anys després de la mort del dictador Franco i amb la benvinguda al president Josep Tarradellas, fins a la recent campanya dels llaços grocs per reclamar la llibertat dels polítics catalans presos i les multitudinàries manifestacions independentistes.

Els 20 grans plafons, més un amb l’històric primer editorial del diari del Grup Zeta fundat per Antonio Asensio, mostren en ordre cronològic les fotos d’actualitat que han marcat la història d’aquest gairebé mig segle amb els seus esdeveniments més importants, des del naufragi del Prestige a l’atemptat de l’Hipercor, passant pels Jocs Olímpics de Barcelona. Milers de pàgines d’actualitat resumides en imatges i portades que formen ja part de la nostra memòria col·lectiva.

Portada del 18 de maig del 2006.

Entre les portades, algunes de les quals han obtingut premis internacionals, destaquen titulars d’impacte com ara Adiós Franco, adiós (6 de desembre de 1978, quan es va votar l’actual Constitució), Terror global (12 de setembre del 2001), sobre l’atemptat de les Torres Bessones de Nova York, i Déu perdoni Amèrica (9 de novembre del 2016), dia en què Trump va guanyar les eleccions.

Un editorial vigent

Notícies relacionades

Un editorial vigent

El primer editorial d’EL PERIÓDICO, publicat el 26 d’octubre del 1978, protagonitza el primer plafó de l’exposició i dona la benvinguda al visitant amb aquestes paraules: “Aquest diari surt al carrer per intentar connectar amb tots els ciutadans de bona voluntat que desitgin estar informats. No busquem ni un periodisme elitista carregat de sobreentesos ni un periodisme groc que falsegi les dades. Volem subministrar informació perquè vostè entengui una mica millor el que passa. Volem ser simplement això, EL PERIÓDICO: un producte lliure i independent que serveixi els lectors en aquests moments en què ja n’hi ha tants que serveixen, obertament o encobertament, altres interessos”. El compromís de 1978 continua plenament vigent 40 anys després.

Una finestra cultural

El Palau Robert (passeig de Gràcia, 107) és un important enclavament cultural per les seves exposicions. Aquests dies acull ‘Maig del 68 pels fotògrafs del France-Soir’ (fins a l’11 de setembre), ‘Una llengua de futur. Gràcies mestre Fabra’ (fins a l’11 d’octubre) i ‘¿Per què? Carme Soler Vendrell’ (fins al 24 de setembre). Divendres es va inaugurar a més ‘Creadors de consciència. 40 fotoperiodistes compromesos’. 

Portades del 17 d’octubre del 2008, l’11 de juliol del 2010 i el 9 de novembre del 2016