TRACTE CONFLICTIU

La família d'un jove de 350 quilos denuncia l'Hospital de Manises

Va ser traslladat a casa en un camió de mudances i ha hagut d'ingressar de nou

obeso

obeso

2
Es llegeix en minuts
EFE

La família del jove de 350 quilos de pes, que va haver de tornar dimarts a la nit a l’Hospital de Manises, hores després de sortir-ne en un camió de mudances després de patir una insuficiència respiratòria, ha presentat al jutjat de guàrdia una denúncia contra l’Hospital i la Conselleria de Sanitat.

Així ho ha assegurat a EFE la germana de Teo Rodríguez, Débora, qui ha indicat que ahir a la nit van anar al jutjat de guàrdia de València a denunciar el “risc” que ha patit el seu germà durant el trasllat i el “tracte” que ha rebut al centre sanitari.

“Ja no podem més”, ha assenyalat Dèbora, que ha explicat que des de l’Hospital, on el mantenen des d’ahir a la nit a la sala d’espera, li han dit que quan es trobi millor haurà de tornar a casa.

Problemes sanitaris

El jove de 34 anys va sortir dimarts al matí de l’Hospital de Manises després d’estar-s’hi una setmana hospitalitzat i va ser portat en un camió de mudances fins a Turís, on resideix, però no va poder accedir al seu domicili perquè va ser traslladat amb el llit de l’hospital, al no trobar-se una llitera que aguantés el seu pes.

Després d'estar-se diverses hores a l’interior del camió i de negar-se la seva família que el deixessin al poliesportiu municipal de Turís, finalment va ser portat a la sala d’espera de Pediatria del centre de salut.

Unes hores després va començar a trobar-se malament, li va baixar la saturació i va tornar a patir una insuficiència respiratòria, per la qual cosa va haver de ser novament traslladat a l’Hospital de Manises, on és en una sala d’espera.

Fins fa dos mesos

El pacient podia caminar i vivia sol fins fa dos mesos, quan se li va començar a inflar el cos i va deixar de caminar, segons fonts familiars, que han indicat que des d’aleshores ha sigut portat a l’hospital en quatre ocasions.

Dimarts de la setmana passada va ingressar amb una insuficiència respiratòria per la qual va requerir oxigen i, tot i que va ser donat d’alta dos dies després, en vista de la negativa de la família pel seu delicat estat de salut, i al no trobar un mitjà de transport que el pogués portar a casa, va quedar-se al centre fins ahir.

Notícies relacionades

La família ha denunciat que durant aquest temps l’Hospital de Manises no l’ha atès bé al·legant falta de personal i de mitjans per assistir Teo.

D’altra banda, des de l’Hospital de Manises van assenyalar que l’atenció al pacient “a tota hora ha sigut l’adequada a les seves necessitats” i que ha sigut realitzada per “un equip multidisciplinari, practicant-li totes les proves i cures pertinents”.