PRIMER ANIVERSARI

El documental d'EL PERIÓDICO sobre l'atemptat del 17-A

100818 documental 17a / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dijous, 17 d’agost del 2017. A punt de tocar les cinc de la tarda una furgoneta blanca de lloguer envaeix el passeig central de la Rambla des del carrer de Pelai. Durant 550 metres avança atropellant els vianants, entre crits i plors, deixant al seu pas un rastre de terror, 14 morts i més de 100 ferits. 

EL documental d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA amb motiu del primer aniversari de l’atemptat gihadista del 17-A al cor de Barcelona recull en uns 20 minuts els testimonis d’alguns supervivents i familiars de les víctimes. "Aquest dolor tan gran que t’entra dins del cos... En aquest moment creus que tu també estàs mort", recorda Francisco Javier Martínez, que va perdre dos membres de la seva família. És prioritari recordar les víctimes i els seus familiars, que han de ser els protagonistes dels actes oficials que se celebraran els pròxims dies. 

Notícies relacionades

Un any després, revivim aquell dia negre a la capital catalana amb els seus records.“Va ser impactant. Des del primer moment sabíem que no era una accident; era un atemptat”, rememora Miguel Martín, treballador del servei de neteja de l’ajuntament, que es trobava la Rambla en el moment de l’atac.

Algunes de les moltes persones que van ajudar les víctimes, des de policies a metges del servei d’emergències, també participen en aquest document audiovisual. “Jo que vaig escoltar aquella nit 50 persones, totes em deien: ‘No he aconseguit salvar la vida...’. Totes se sentien culpables per alguna cosa. Em vaig passar la nit repetint: ‘tu no ets el terrorista’”, explica una de les psicòlogues d’Emergències Mèdiques.