EL TEMPS

Tornen les tempestes aquest cap de setmana

Al Pirineu i el litoral sud de Catalunya és on està previst que caiguin els xàfecs

zentauroepp34780400 barcelona 22 07 2016 lluvia tormenta en el passeig de gracia180810170751

zentauroepp34780400 barcelona 22 07 2016 lluvia tormenta en el passeig de gracia180810170751 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per a aquest cap de setmana noves tempestes fortes i amb probabilitat de calamarsa a l’est peninsular, en especial alPirineu, Catalunya, les Balears i la Comunitat Valenciana. A la resta d’Espanya predominarà el cel clar.

Les temperatures aniran a l’alça, sobretot en els terços nord i nord-est del país, i es mantindran sense canvis al sud-est.

En concret, a Catalunya el cel estarà poc ennuvolat, tret d’intervals ennuvolats allitoral sud, on dissabte de matinada és probable que caiguin xàfecs.

Hi haurà nuvolositat d’evolució diürna alPirineu, on també s’esperen xàfecs i tempestes fortes i amb calamarsa a la tarda.

Precisament, aquests núvols dificultaranl’observació dels Perseidas, aquest any la nit del 12 al 13 d’agost.

Les temperatures en ascens

Les temperatures mínimes es mantindran sense canvis, i les màximes aniran en ascens, més apreciable en l’interior.

Notícies relacionades

Durant la primera setmana d’agost, les precipitacions, més aviat en forma de tempestes, han afectat zones del nord peninsular, els sistemes Central i Ibèric, àrees del Llevant i meitat est d’Andalusia i les illes de Mallorca i La Palma, segons l’Aemet.

Van assolir els 40 litres per metre quadrat al Pirineu d’Osca i gironí, interior de Lleida i al nord-oest de la província de Barcelona.