Continua estabilitzat

Llutxent demana al Govern ajuts d'emergència per a la zona afectada pel foc

L'incendi continua estabilitzat i es redueixen els mitjans d'extinció

j2snt8kzr8yq5ifdstzmk11100 / periodico

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Llutxent L’Ajuntament de Llutxentha acordat, amb la unanimitat dels grups municipals, sol·licitar al Consell de Ministres que declari com a "zona afectada greument per una emergència de protecció civil" l’àrea arrasada per l’incendi iniciat dilluns passat en aquest terme municipal.

L’acord va ser adoptat en un ple extraordinari i urgent convocat ahir a la nit, i el consistori demana, així mateix, "ajuda i auxili a totes les administracions públiques per poder pal·liar i reparar" la situació en què ha quedat la zona afectada, unes 1.210 del total de 3.270 hectàrees que ha arrasat l’incendi, que està ja estabilitzat.

Llutxent se suma, així, al municipi valencià de Gandia, que dimecres passat va acordar també demanar al Govern la declaració de zona d’emergència i que es concedeixin ajuts econòmics a particulars per danys en vivenda habitual i estris de primera necessitat i a les corporacions locals per despeses derivades d’"actuacions inajornables".

Gandia també va sol·licitar ajuts a persones físiques o jurídiques que hagin dut a terme la prestació personal o de béns, ajuts per a establiments industrials, mercantils i de serveis, per danys en produccions agrícoles, ramaderes, forestals i d’aqüicultura marina, i subvencions per danys en infraestructures municipals i xarxa viària provincial.

Continua estabilitzat

L’incendi continua estabilitzat, i després d’una nit "tranquil·la", en què els operatius terrestres s’han dedicat a repassar les àrees on podrien produir-se rebrots de foc i les pròximes a les urbanitzacions, han començat a reduir-se els mitjans desplegats a la zona.

Així ho ha manifestat a Efe el director general d’Emergències, José María Ángel, que ha informat que avui dos mitjans aeris, un helicòpter i un avió carregat d’aigua i retardant, sobrevolaran la zona en tasques de vigilància, mentre 12 mitjans aeris de la Generalitat Valenciana retornaran a les bases, tot i que estaran de guàrdia per a possibles actuacions d’emergència.

Notícies relacionades

Ángel ha explicat que alguns dels mitjans aeris i terrestres procedents d’altres autonomies, com les de Múrcia, l’Aragó i Castella-la Manxa, i els que depenien del Govern central ja han tornat a les bases.

Ángel ha informat finalment que els pròxims dies seguirà a la zona un operatiu de vigilància i de guàrdia, fins que es doni per extingit l’incendi.

Temes:

Incendis