Encara es desconeixen les causes de la caiguda

Detingut l'acompanyant de la dona morta després de caure dins del seu cotxe a l'embassament d'Alarcón

L'home ha sigut arrestat per presumpte homicidi imprudent

videoplayback / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’acompanyant de la dona que aquest dimecres va morir després de caure dins d’un vehicle al pantà d’Henchideros, a Alarcón (Conca), ha sigut detingut acusat d’un delicted’homicidi imprudent.

La Delegació del Govern a Castella-la Manxa ha assenyalat aquest divendres que l’home va prestar dijous declaració davant de la Guàrdia Civil i a última hora va quedar detingut i va passar a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número de 2 de Motilla del Palancar (Conca).

Els fets van tenir lloc dimecres a la tarda, cap a les 17.35 hores, quan un vehicle es va precipitar a l’embassament i va quedar submergit a les aigües.

El cos sense vida de la dona, de 58 anys, va ser rescatat pel Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil poc després de la mitjanit.

L’alcalde d’Alarcón, Pedro Párraga, ha dit aquest divendres que desconeixia la detenció de l’home, però ha assenyalat que dijous a la tarda va estar parlant amb ell i li va dir que era company de viatge de la dona, una vídua mare de tres fills.

El ja detingut va explicar a l’alcalde que venien de Lleida, estaven de viatge i es van acostar a Alarcón, procedents de Chinchón, per veure el paisatge.

També li va dir que va baixar del cotxe per fer unes fotografies, però que no recorda si va deixar posat el fre de mà, tot i que li va comentar que el vehicle no estava a prop del precipici.

Notícies relacionades

Segons Párraga, l’home estava "afectat i desorientat" pels fets i també una mica molest per l’interrogatori dels agents.

La presa d’Henchideros és la part del pantà d’Alarcón més pròxima a la població i forma un petit embassament des del qual es regula l’aigua per al transvasament Tajo-Segura.

La Guàrdia Civil, durant el rescat de la dona morta. /  (@CUENCA112)