Ordre de l'Audiència Nacional

La policia entra a 19 clíniques d'iDental a la recerca d'historials i proves

El tancament ha afectat milers de pacients en 24 ciutats espanyoles

redada-idental

redada-idental

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia ha escorcollat avui 19 clíniques d’iDental en diferents punts del territori nacional a la recerca d’historials mèdics i de proves de la possible comissió de fets delictius, en una operació ordenada pel Jutjat d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional.

Fonts policials han indicat que els registres afecten clíniques de diferents províncies d’Espanya, com Barcelona, Tarragona i Girona (en aquests tres casos en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra) i Madrid.

A la Comunitat Valenciana ha sigut la consellera de Sanitat, Ana Barceló, l’encarregada d’informar d’aquesta operació després de reunir-se amb afectats d’iDental.

Segons Barceló, l’operació policial es desenvolupa en clíniques d’iDental a València (carrer Mariano Cuber), Alfafar, Alacant, Elx i Betxí.

La Conselleria de Sanitat està col·laborant en aquest operatiu amb els seus inspectors, que són els que custodiaran els expedients, segons la consellera.

Notícies relacionades

El tancament de les clíniques iDental ha afectat milers de pacients en 24 ciutats espanyoles, tantes com seus tenia l’empresa, fins al punt que el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha decidit assumir la investigació pel presumpte frau.

Ho ha fet pel "volum extraordinari de la causa", l’existència "de milers o desenes de milers de perjudicats" repartits per tot Espanya i l’existència d’una complexa estructura societària i de finançament.