Anar al contingut

Després del Regne Unit i Irlanda

Retirats també d'Espanya condons Durex per risc de ruptura

El fabricant demana als clients que no utilitzin els preservatius afectats, Real Feel i Sense Làtex

El Periódico

Retirats també d'Espanya condons Durex per risc de ruptura

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), que depèn del Ministeri de Sanidad, ha informat de la retirada del mercat de determinats lots de preservatius masculins de la marca Durex davant de la possibilitat que no compleixin els requisits de pressió de ruptura. Els condons ja havien sigut retirats al Regne Unit i Irlanda. 

Segons explica en una nota, aquest organisme va tenir coneixement a través de l’empresa distribuïdora Reckitt Benckiser Healthcare S.A. de la retirada del mercat de determinats lots de preservatius masculins Durex de làtex sintètic/poliisoprè (PI) fabricats a començaments del 2018, al no complir les proves de durabilitat (vida útil de tres anys) establertes pel fabricant. En aquest enllaç es poden consultar els lots afectats.

En concret, els lots que no compleixen els requisits de pressió de ruptura són Durex Real Feel (12 unitats) i Durex Sense Làtex (12 unitats). Davant de qualsevol dubte l’empresa recomana trucar al 900 300 026.

Només alguns lots

D’acord amb la informació facilitada, el fabricant ha detectat que determinats lots no compleixen els requisits de pressió de ruptura al final de la vida útil del producte i que hi podria haver un augment en el nombre de ruptures de preservatius durant l’ús.

L’empresa està enviant una nota d’avís als distribuïdors, farmàcies i comerços que disposen del producte afectat a Espanya, en la qual s’inclouen les accions a seguir per procedir-ne a la retirada.

A més, ha posat a la seva pàgina web informació destinada els consumidors.

L’organisme recorda que els preservatius masculins de làtex sintètic/ poliisoprè (PI) Durex Real Feel i Durex Sense Làtex són productes sanitaris destinats a proporcionar un mètode d’anticoncepció i prevenció de les infeccions de transmissió sexual (ITS).

Els preservatius PI ofereixen un benefici als consumidors amb sensibilitat al làtex perquè no contenen aquest material.