El Ministeri reforça els dispositius

Interior busca efectius per reforçar el Camp de Gibraltar contra el crim organitzat

Aquesta comissió de servei crearà un grup d'intel·ligència contra el terrorisme en el terreny

ealos44163483 graf4281  algeciras  c diz   05 07 2018   el ministro del in180705211644

ealos44163483 graf4281 algeciras c diz 05 07 2018 el ministro del in180705211644 / A Carrasco Ragel

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Ministeri de l’Interior ha ofert places vacants a policies i guàrdies civils per reforçar de forma urgent la seva presència en el Camp de Gibraltar, una mesura que s’integra en el pla especial de seguretat per a la zona posat en marxa fa una setmana. No hi cap cap més narcollanxa.

Segons la convocatòria publicada per la Divisió de Personal de la Policia Nacional divendres passat, els agents del cos interessats a ser destinats en comissió de servei a la zona han de remetre la seva sol·licitud fins al 8 d’agost.

L’oferta està dirigida a funcionaris de les escales bàsica i de subinspectors per incorporar-se de reforç a les comissaries locals de La Línea de la Concepción i Algesires en la modalitat de comissió de servei i sense dret a percebre indemnització.

En el cas de la Guàrdia Civil, Interior va llançar també divendres la seva oferta per cobrir 60 places en diferents llocs de la comandància d’Algesires per a la primera quinzena d’agost en comissió de servei però que comporta una indemnització.

Les dues convocatòries s’emmarquen en la instrucció 9/2018 de la Secretaria d’Estat de Seguretat, datada dimarts passat i per la qual es posa en marxa el Pla Especial de Seguretat per al Camp de Gibraltar davant del "notable i progressiu deteriorament de les condicions de seguretat de la zona com a conseqüència, de manera especial, del fort impacte de les activitats del crim organitzat".

En l’esmentada instrucció, Interior assenyala que el pla conjunt estarà en vigor fins al 2019, està coordinat per la número dos del Ministeri, Ana Botella, i inclou mesures d’"impacte" fins al 31 de desembre.

Entre les quals, figura la convocatòria de places amb l’objectiud’incrementar "de forma immediata" els recursos humans i detalla que mentre no siguin cobertes pel procediment de concurs habitual, s’efectuaran les comissions de servei necessàries.

Notícies relacionades

També augmentarà en el que queda d’any el nombre d’agents destinats a les unitats dedicades al crim organitzat i al blanqueig de capitals, mentre que es reforçarà la presència d’unitats de resposta en matèria de seguretat ciutadana, com les UIP i UPR de la Policia i els GAR, GRS i USECIC de la Guàrdia Civil.

La instrucció anuncia que el Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) posarà en marxa un grup "ad hoc" per a l’"elaboració permanent d’intel·ligència".