Reunió del Consell Escolar de Catalunya

El president Torra aposta per una escola catalana "crítica i lliure"

El conseller d'Ensenyament aposta per "un projecte educatiu de país"

zentauroepp44433443 educacio180724195228

zentauroepp44433443 educacio180724195228 / Laura Figuls

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apostat aquest dimarts per una escola catalana "crítica i lliure", com la que ambicionaven els pedagogs durant la Segona República i va quedar bloquejada per la dictadura franquista. Torra, que ha fet aquestes manifestacions amb motiu de la reunió del Consell Escolar de Catalunya (CEC) al Palau de la Generalitat, ha lamentat que la llibertat de càtedra ha sigut un dels drets i llibertats que més ha danyat l’aplicació de l’article 155, per la qual cosa ha mostrat tot el seu recolzament a la comunitat educativa.

El president de la Generalitat ha remarcat també la importància de construir una escola inclusiva: "Si aspirem a un país de tots, que l’escola sigui el primer exemple", ha dit, alhora que ha reiterat la voluntat del Govern de tirar endavant amb l’1-0. I ha remarcat que en el projecte educatiu "fa falta tothom", des de l’escola pública a la privada i la concertada fins a l’educació de 0 a 3 anys.

Descentralització

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha apostat davant del CEC per construir un "projecte educatiu de país", i anar cap a una progressiva descentralització del departament en els serveis territorials, d’aquests a les zones educatives, i d’aquestes en els centres per apoderar-los.

Notícies relacionades

Bargalló ha afirmat que aquest projecte ja té com a fonaments els projectes educatius de centre i els de ciutat, i que el més important per aconseguir-ho és treballar "en comunitat i amb la comunitat", la màxima representació del qual és el CEC, i que serà un dels eixos juntament amb l’escola inclusiva i la millora metodològica.

El conseller ha assegurat que l’escola catalana és molt bona i ha patit molt, però s’ha de millorar. "No només podem defensar-la, l’hem de millorar", ha remarcat.