El CGPJ rebutja suspendre cuatelarment la jutge pitonissa

La comissió disciplinària rebutja la proposta del promotor de l'acció i de la fiscalia d'apartar-la mentre se li tramita l'expedient

Un tarotista llegeix les cartes a la plaça de Catalunya, el 2005.

Un tarotista llegeix les cartes a la plaça de Catalunya, el 2005. / ARXIU / BERNAT ARMANGUÉ

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Comissió Disciplinària del Consell General del Poder Judicial considera que la titular del Jutjat de Vigilància Penitenciària número 3 de Galícia, amb seu a Lugo, María Jesús García Pérez, a la quals’investiga disciplinàriament per practicar el tarot en les seves estones lliures, no ha de ser suspesa cautelarment mentre es resol l’expedient.

La mesura havia sigut sol·licitada pel promotor de l’acció disciplinària, Ricardo Conde, en el marc de l’expedient incoat a la magistrada per la suposada comissió d’una falta molt greu consistent en l’exercici d’activitats incompatibles amb el càrrec de jutge o magistrat, i comptava amb el suport de la fiscalia. Només l’al·ludida s’havia oposat a l’adopció de la mesura cautelar.

Notícies relacionades

Finalment, la Disciplinària ha decidit per cinc vots a dos rebutjar suspendre-la ja de manera cautelar. Aquesta decisió no serveix per avançar el futur de la jutge, que ja havia sigut denunciada en el passat per assistir a vistes amb el seu gat, ja que en altres ocasions, com en el cas del jutge Santiago Vidal, tampoc se'l va suspendre provisionalment, però va acabar sent suspès per tres anys per redactar una Constitució catalana.

Per això no és descartable que al final tingui raó la magistrada, que aquest mateix dimecres a 'La Voz de Galicia' ha concedit una entrevista en què afirma: "Vaig consultar el tarot i diu que el meu futur dins de la justícia és bastant dolent".