DESTACATS DEL DIA

La justícia d'Alemanya decideix extradir Puigdemont només per malversació i altres notícies que has de saber avui, en un minut

jcarbo44239389 puigdemont180712113344

jcarbo44239389 puigdemont180712113344 / TOBIAS SCHWARZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1/ La justícia d’Alemanya decideix extradir Puigdemont només per malversació. L’Audiència territorial de Schleswig-Holstein tomba la causa per rebel·lió sol·licitada per Espanya i manté l’expresident en llibertat. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha evitat entrar a valorar el que s’ha decidit i s’ha limitat a apuntar que en qualsevol cas Puigdemont serà jutjat a Espanya.


2/ Les ‘clavegueres policials’ intenten comprometre el rei Joan Carles. Corinna diu en una gravació feta per Villarejo que el Monarca va obtenir una comissió per l’AVE a la Meca. Hisenda s’escuda en la confidencialitat per no informar si ha obert una investigació d’ofici.

120718 corina ep1 / periodico

3/ Sense pla de xoc estival per al ‘top manta’, com reclamava el sector del comerç a Barcelona. L’objectiu de l’ajuntament és afrontar aquest fenomen integrant socialment, mitjançant més “contractes de treball temporals” als immigrants sense papers abocats a aquesta activitat il·legal per subsistir.


Notícies relacionades

4/ Trànsit modificarà el carnet per punts. "Hi ha perfils reincidents amb problemes amb l’alcohol o les drogues a qui cal retirar el vehicle i treure de la carretera”, assenyala el president de l’Associació Estatal de Víctimes d’Accidents (DIA), Francisco Canes.


5/ Lenglet i Arthur, els primers reforços per a la segona temporada de Valverde. El Barça inverteix 76 milions d’euros a injectar energia nova per a la defensa i el centre del camp.