LLUITA CONTRA LA DROGA A ANDALUSIA

El Govern prohibirà les llanxes habituals dels narcos

Les embarcacions de gran velocitat només podran ser utilitzades per les autoritats marítimes, segons la futura llei

undefined44253633 graf8005  madrid  11 07 2018   el ministro del interior  fer180713124230

undefined44253633 graf8005 madrid 11 07 2018 el ministro del interior fer180713124230 / Javier Lizon

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha decidit combatre el narcotràfic que castiga les costes andaluses, amb desembarcaments a plena llum del dia en platges plenes de turistes, amb una nova llei. Quan estigui aprovada, la norma prohibirà les embarcacions rígides o semirígides d’alta velocitat que habitualment utilitzen les màfies al Camp de Gibraltar.

Notícies relacionades

Quan el text sigui una realitat, les esmentades llanxes es considera que són d’ús exclusiu del personal de salvament i altres autoritats marítimes. La policia, doncs, podrà decomissar les esmentades embarcacions, tot i que no portin droga ni tabac de contraban en el moment de la detenció. “Es consideraran il·lícites”,ha explicat la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que ha elaborat l’avantprojecte de llei juntament amb el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. L’avantprojecte insta les autoritats a realitzar un registre d’aquest tipus d’embarcacions per evitar problemes amb les màfies. 

Alarma social

La presència de màfies a la costa d’Andalusia que trafiquen amb drogues o tabac suposen una “alarma social”,segons Montero, que després de la reunió del Consell de Ministres va posar èmfasi en la intenció de l’Executiu d’aportar “tranquil·litat” als veïns de la costa andalusa, que estan tenint un “problema de seguretat pública” que comporta “deteriorament social”.