Una jutge especialitzada, nova delegada del Govern contra la violència masclista

L'Executiu elegeix Pilar Llop, diputada per Madrid que ha exercit responsabilitats a l'Observatori del CGPJ

undefined44234873 madrid  10 07 2018  politica    comisi n de igualdad esta ma180710164133

undefined44234873 madrid 10 07 2018 politica comisi n de igualdad esta ma180710164133

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Pilar Llop, jutge especialitzada en violència masclista i actualment diputada a l’Assemblea de Madrid pel PSOE, serà la nova Delegada del Govern contra aquesta xacra. L’Executiu confia així en una especialista en la lluita contra el maltractament des de l’àmbit judicial per exercir un càrrec que el Ministeri d’Igualtat considera clau en el seu propòsit de reduir al màxim els episodis de violència, especialment els que acaben amb resultat de mort, en l’àmbit de les parelles o exparelles.

Pilar Llop és magistrada en situació administrativa de serveis especials, atès el seu acompliment actual com a diputada al parlament madrileny. La seva última destinació judicial va ser, no obstant, el jutjat de violència sobre la dona número 5 de Madrid.

Notícies relacionades

A més, des del març del 2011 fins a l’abril del 2015 va ser lletrada del Gabinet Tècnic del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), amb responsabilitats com ara la direcció de la Secció Observatori Violència Domèstica i de Gènere, secretària de la Comissió Igualtat, secretària Fòrum Justícia i Discapacitat, i secretària del Comitè de Direcció del Consell General del Poder Judicial.

Sistemes judicials

Ha treballat, a més, en diversos països de la Unió Europea i en situació de preadhesió, així com a l’Amèrica Llatina en temes relacionats amb reformes dels sistemes judicials, en matèria penal i en violència de gènere.