Sis detinguts

Un clan explotava discapacitats psíquics captats en menjadors socials de Barcelona

Utilitzaven les víctimes per a tasques de neteja domiciliàries i per demanar crèdits al seu nom

detenim-sis-membres-daun-clan-familiar-per-captar-discapacitats-psquics-i-utilitzar-los-p / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents delsMossos de Cornellà van detenir dimarts 10 de juliolcinc dones i un home de nacionalitat espanyola, d’entre 19 i 54 anys, i veïns de Sabadell i Badalona, per explotarpersones grans, amb discapacitat psíquica i pobres per demanar crèdits i fer compres a crèdit al seu nom. Principalment els localitzaven en menjadors socials.

Una vegada captats i portats als domicilis dels membres del clan els obligaven a realitzar tasques de neteja domiciliàries, els maltractaven físicament, els donaven per menjar només un bocata i aigua al dia, a més d’utilitzar-los per obtenir crèdits i fer compres finançades, fins i tot amb documentació falsificada.

Gran crueltat

El mètode demostra una gran crueltat vers aquestes persones en situació de vulnerabilitat. A més de l’abús que suposaven les tasques de neteja que els encomanaven, els finançaments sol·licitats disfrutats pel clan amb càrrec a les víctimes generaven progressivament avisos de morositat per a les persones captades. Quan finalment les financeres denegaven més crèdits, els membres de l’organització feien fora les víctimes i en captaven d’altres de noves.

En vista de les evidències, el dimarts 10 de juliol els investigadors van fer dues entrades i registres als dos domicilis on resideixen els membres del clan familiar, un a Badalona i l’altre a Sabadell, i van detenir sis persones, cinc dones i un home.

 

Notícies relacionades

D’un dels domicilis registrats els mossos van alliberar una dona discapacitada, la qual va denunciar també maltractaments físics i, fins i tot, una temptativa d’abús sexual d’un home del clan. Arran de la documentació decomissada els investigadors han descobert dues víctimes més, possiblement anteriors a la investigació policial en curs. 

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions