Acomiadada per ballar "amb una envejable agilitat" mentre estava de baixa

El jutjat va declarar procedent el seu acomiadament per haver trencat "els valors essencials del contracte"

murcia

murcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Tribunal Superior de Justícia de Múrcia ha desestimat el recurs presentat per una cambrera contra la sentència d’un jutjat que va declarar procedent el seu acomiadament a l’haver sigut descoberta "ballant amb una envejable agilitat" i amb moviments bruscos de columna quan estava de baixa laboral per una contractura.

La sentència ha donat una especial importància a un vídeo captat en un local de lleure de Torre Pacheco (Múrcia), on la demandant anava assíduament a les nits.

L’autor del vídeo, que va declarar com a testimoni en el judici per acomiadament entaulat per la treballadora, va exposar que un mes abans també l’havia vist al mateix lloc "ballant fins i tot amb moviments més bruscos".

D’acord amb la Sala Social del TSJM, que té com a ponent al magistrat Manuel Rodríguez, l’ara apel·lant havia sigut diagnosticada d’una contractura muscular dorsal i d’una malaltia pelviana inflamatòria.

I afegeix que, malgrat estar de baixa per aquestes malalties, anava al local a ballar, "movent-se amb total normalitat", uns comportaments que –segons el TSJM– demostren que estava recuperada, per la qual cosa s’havia d’haver reincorporat a la feina.

Notícies relacionades

Al no haver-ho fet així, afegeix, "la demandant va trencar els valors essencials del contracte, basats en la bona fe i mútua confiança entre ocupador i treballadora."

La sentència conclou que l’acomiadament és procedent, ja que l’actuació de la treballadora va ser greu i culpable, "per l’evident i deliberades voluntarietat amb què va actuar".