"I CATALUNYA NO ELS VETA"

El ministre de Cultura veu tant "maltractament" en els correbous com en els toros

Guirao afirma que "les tradicions no s'eliminen ni es posen per decret"

rjulve16463704 santa b rbara  montsi    12 07 2011  toro de la ganader a de180712165526

rjulve16463704 santa b rbara montsi 12 07 2011 toro de la ganader a de180712165526 / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Cultura i Esport, José Guirao, s’ha preguntat aquest dijous per què a Catalunya s’han prohibit les corrides de toros però no elscorrebousquan, segons la seva opinió, "el maltractament és el mateix". I tot seguit s’ha respost a si mateix: perquè a Catalunya els correbous se senten com "una tradició".

Guirao ha fet aquestes afirmacions al Congrés dels Diputats, on ha defensat que, en matèria de tauromàquia, el seu ministeri ha de respectar el pensament de tothom, tant dels animalistes com dels que no ho són.

A petició pròpia i després de ser interpel·lat pel diputat del PDECat Sergi Miquel sobre l’anul·lació per part del Tribunal Constitucional de la prohibició de les curses a Catalunya que havia aprovat el Parlament. En paraules del diputat nacionalista, aquella va ser una "decisió estatal" que va prendre el Govern anterior i que demostra que "s’està  utilitzant el Constitucional per carregar-se les iniciatives polítiques que no agradaven a qui manava a l’Estat".

Cultura de la "tolerància"

En aquest sentit, el ministre li ha dit que creu que les "tradicions no s’eliminen o s’imposen per decret", perquè així l’hi ha "ensenyat" la "cultura de la tolerància".

Notícies relacionades

"Pensi el que pensi, he de respectar el pensament de tothom. A Catalunya han prohibit les curses, però no els correbous, perquè els han sentit com a tradició, tot i que el maltractament sigui el mateix. Jo crec que la meva obligació és buscar consensos, així que ens donarem temps per a la conversa, no per a la negociació, que imposa un termini que impedeix els matisos".

"La meva idea de la cultura és que ni és excloent ni tòpica; és completament oberta, i el ministeri serà absolutament respectuós amb les competències autonòmiques", ha conclòs.

Temes:

Toros