Notícies falses a la xarxa

Youtube declara la guerra a les notícies falses

La plataforma invertirà 25 milions de dòlars per combatre-les

youtube

youtube

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Youtube ha anunciat que invertirà 25 milions de dòlars per lluitar contra la propagació de notícies falses, especialment en cobertures urgents i d’última hora.  La plataforma, que és propietat de Google, va dir que aquesta inversió serà part de Google News Initiative (GNI), presentada al març pel gegant tecnològic per ajudar els mitjans i per fer front a les notícies falses.

A més, Youtube va presentar una sèrie de novetats a la seva web per ajudar els usuaris que no s’empassin mentides.

A partir de les pròximes setmanes, els usuaris de Youtube als Estats Units, quan busquin vídeos sobre temes d’última hora, veuran al portal enllaços amb petits extractes de notícies sobre aquests afers publicats en diferents mitjans de comunicació.

A més, Youtube proporcionarà enllaços a ‘Viquipèdia’ o l’‘Enciclopèdia Britànica’ en vídeos de temes controvertits o amb tirada a les conspiracions, com l’arribada de l’home a la Lluna.

Notícies relacionades

"Continuem compromesos a treballar amb la comunitat periodística per construir un ecosistema de vídeo més sostenible per als mitjans de comunicació", van afirmar el director de producte de YouTube, Neal Mohan, i el director de negoci de la companyia, Robert Kyncl.

Aquests executius van afegir que són conscients que queda "molta feina per fer", però van remarcar el seu interès per proporcionar als usuaris de Youtube "una millor experiència" quan busquin informació i notícies a la seva pàgina web.

Temes:

Youtube