La violència sexista

Detingut l'homicida de la noia de Lepe

La Guàrdia Civil ha trobat el sospitós amagat a 10 quilòmetres del lloc del parricidi

jcarbo44213903 lepe180708172446

jcarbo44213903 lepe180708172446 / Julian Perez

2
Es llegeix en minuts
Agencias

La Guàrdia Civil ha detingut el presumpte assassí i exparella de Cristina Marín, la noia de 24 anys que va ser trobada morta ahir al seu domicili de Lepe (Huelva). Aquest crim sexista és el tercer registrat des del divendres (un a Madrid i un altre a Langreo, Astúries). Dos dels presumptes autors han sigut detinguts i el tercer es va suïcidar.

Fonts de la investigació han confirmat que el presumpte autor dels fets, l’exparella de la noia, de 32 anys i que que com ella és de nacionalitat romanesa, estava amagat a Tariquejos, un nucli poblacional a uns deu quilòmetres de la localitat on es van produir els fets.

La detenció s’ha produït un dia després que la noia fos apunyalada al seu domicili per l’home, que tenia una ordre d’allunyament judicial després que fa tres setmanes la víctima el denunciés. L’home estava fugit des del parricidi, produït a primera hora de dissabte.

Concentració de repulsa

Avui  s’ha celebrat al tram central del passeig marítim de La Antilla, una zona costanera pertanyent a Lepe, una concentració i un minut de silenci promoguts per l’ajuntament de la localitat, governat per Juan Manuel González, com a repulsa al crim saldat amb la mort de la noia romanesa.

Les dues filles de la víctima del crim, de 2 i 5 anys i fruit de la seva unió amb el presumpte autor de la seva mort, ja són en un centre d’acollida de la Junta d’Andalusia, després d’haver sigut inicialment ateses pels serveis socials de l’Ajuntament de Lepe.

Voluntaris per adoptar les filles

L’alcalde ha lamentat el "drama familiar" que afronten les dues nenes i ha explicat que l’Administració andalusa ja ha posat en marxa "els protocols d’actuació" estipulats per a aquest tipus de situacions. L’alcalde ha traslladat la "solidaritat" de tot el municipi de Lepe amb els familiars i pròxims a la víctima.

Notícies relacionades

Diverses famílies s’han ofert per adoptar les dues filles de Cristina Marín. La presidenta de l’Associació de Romanesos de la Costa de Huelva (ARCOH), Mihaela Ciliciu, ha explicat que una família en concret s’ha dirigit a aquest col·lectiu a fi d’oferir-se per a l’adopció de les dues nenes.

De la mateixa manera, diverses famílies, no només de la localitat, sinó de municipis pròxims, s’han mostrat disposades també  a adoptar-les després de conèixer pels mitjans de comunicació que la dona assassinada no té família a Lepe, i els únics familiars pròxims ho són del pare i presumpte assassí.