després de la llibertat provisional

El tribunal de 'La manada' requereix que se l'informi "immediatament" sobre Guerrero

La fiscalia va demanar ahir el seu reingrés a presó per risc de fuga

manada / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Secció Segona de l’Audiència de Navarra, que va jutjar ‘La manada’, ha requerit al cap superior de la Policia Nacional d’Andalusia Occidental i a l’oficina de passaport i DNI de Tablada (Sevilla) perquè "immediatament" l’informin sobre la presència del guàrdia civil condemnat en aquesta causa en aquestes dependències.

Una vegada conegut que el guàrdia civil de ‘La manada’, Antonio Manuel Guerrero, condemnat a nou anys de presó per abús sexual a una jove als Sanfermines del 2016, va acudir a treure’s el passaport quan les mesures cautelars de la llibertat provisional li ordenen entregar-lo, tant la fiscalia com el Govern de Navarra van demanar ahir el seu ingrés a la presó al valorar risc de fuga.

Avui s’ha conegut a més que ja ahir la sala va dictar una providència en la qual pregunta en concret quin dia i a quina hora va comparèixer Antonio Manuel Guerrero Escudero a l’oficina del passaport, si tenia cita prèvia i, en cas que sigui així, qui la va sol·licitar i quan.

Notícies relacionades

Demana, així mateix, que s'identifiqui els funcionaris de policia que el van atendre, els termes en què es va desenvolupar la conversa, isi el condemnat va exhibir la interlocutòriad'aquesta Audiència en la qual se li imposava l'obligació d’entregar el passaport i en el seu cas d'obtenir-lo.

Així mateix s’interessa per les raons per les quals la direcció no va posar aquesta compareixença en coneixement del tribunal i, en el mateix sentit, si l’oficina del passaport la va notificar als seus superiors.