Contra el frau en l'alimentació

Macrooperació policial contra la pesca i la venda il·legal de tonyina vermella

Els registres s'han realitzat en mercats, llotges i empreses de Madrid, Barcelona, València, Màlaga, Cadis i Múrcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Agents de la Unitat Central Operativa Mediambiental (UCOMA) de la Guàrdia Civil desenvolupen un macrooperatiu policial contra la presumpta pesca i venda il·legal de tonyina vermella amb més de 20 registres en mercats centrals de Madrid, Barcelona i Sevilla, llotges i empreses del sector.

Fonts de la investigació han informat que es preveuen una trentena de detinguts en aquesta operació, que continua oberta i els resultats de la qual es coneixeran els propers dies.

Fins al moment, efectius de l’UCOMA, unitat pertanyent al Seprona de la Guardia Civil, han practicat inspeccions en mercats a l’engròs com Mercamadrid, Mercabarna, Mercamálaga o Mercasevilla, a més d’en empreses pesqueres i distribuïdors de Barcelona, València, Madrid, Màlaga, Cadis i Múrcia.

Segons les fonts consultades, l’operació té com a objectiu investigar la comercialització il·legal de la preuada tonyina vermella, la pesca de la qual està molt controlada, tot i que les indagacions també es dirigeixen a dilucidar la venda de tonyina de pitjor qualitat com a tonyina vermella.

El grup Balfegó, amb seu a l’Ametlla de Mar (Tarragona), ha expressat en un comunicat la seva satisfacció després de conèixer aquesta operació policial a la regió de Múrcia.

Notícies relacionades

"Aquesta actuació posa de manifest la bona disposició de l’administració espanyola per combatre el frau en la pesca i en el comerç de la tonyina vermella", una cosa que Balfegó ha demandat, de manera reiterada, des de fa anys, han assenyalat des de l’empresa.

Balfegó ha posat èmfasi que "tota la tonyina vermella que surt de la seva factoria porta incorporat, des de fa diversos anys, un sistema de gestió informatitzada i digital de traçabilitat", que no només aporta transparència al consumidor, sinó que busca lluitar "contra el frau i el comerç il·legal d’aquesta espècie en la cadena comercial".