Seguretat de vacances

Els set trucs per evitar robatoris a casa teva aquest estiu

Oferim els suggeriments següents per mantenir la tranquil·litat durant les vacances

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional publica una llista de consells per esquivar els robatoris als domicilis particulars en període vacacional, hi hagi els llogaters a casa o no.

A continuació oferim set suggeriments que et poden ajudar a mantenir la tranquil·litat mentre disfrutes de les vacances.

1. Portes, finestres, persianes... i timbre.

Portes i finestres tancades. ¿I les persianes? No del tot, ja que si estan abaixades completament durant un període llarg de temps faciliten als lladres l’elecció d’una vivenda buida. ¿I el timbre? És convenient no desconnectar-lo, que emeti un senyal sonor a tota hora. Si no n’hi ha, i es prem un timbre silenciós, buit, una vivenda buida adquireix, a més, el matís, real o no, d’una vivenda deshabitada.

2. Del forrellat a les alarmes.

Els avenços tecnològics estan substituint les formes tradicionals de seguretat. El forrellat cedeix pas a les alarmes. Assegura’t abans de sortir de casa que l’alarma funciona correctament. El pagament de la quota a l’empresa de seguretat que facilita el dispositiu d’avís preveu que l’alarma sonarà sí o sí quan un desconegut aconsegueixi entrar sense permís al domicili, però la tecnologia no és eficaç al cent per cent. La supervisió humana és essencial, i encara més en aquest aspecte. Si la teva opció és mantenir la seguretat clàssica, i el forrellat és la teva aposta, comprova que el mecanisme d’obertura i tancament està en condicions òptimes.

3. Què tinc i on ho guardo.

Fes una llista, un catàleg de les pertinences i el lloc en què estan, guardades. La memòria –sí, reconeguem-ho– falla, tard o d’hora, amb independència de l’edat. Si vols anar un pas més enllà, i tens ànima de bibliotecari o documentalista, afegeix cada producte registrat a la llista el número de sèrie per facilitar, en cas de robatori –ningú ho vulgui–, la seva posterior identificació.

4. Aviseu (o no) els veïns.

Reconeixent que hi ha veïns bons i dolents, encara que el teu cas sigui diferent i admetis que no tens veïns dolents, convé no fiar-se del tot dels que consideris bons. Pot ser que ho siguin, per aspecte o per tracte, o ho han sigut sempre quan hi ets, però les circumstàncies poden canviar si adverteixen que marxes, sigui unes hores, uns dies o fins un mes. Les relacions i la simpatia obliguen a una revisió periòdica, com els automòbils. Avisa els veïns i familiars pròxims; millor molt pròxims.

5. La clau i la bústia.

En la línia anterior, facilita una clau a una persona de confiançaque es comprometi a visitar periòdicament la vivenda, que revisi si tot està com ho vas deixar al marxar de casa. Aquesta persona, si li dius, pot al seu torn retirar la correspondència emmagatzemada a la bústia, en especial les relacionades amb les factures del consum de casa o els moviments dels comptes bancaris.

6. El postureig dona likes ¿i seguretat?

Notícies relacionades

El fons del mar, la muntanya o el prat que fa de paisatge per a les nostres cares somrients fotografiades, si es comparteix a les xarxes socials, facilita la feina als lladres, ja que alerta que que no hi ha ningú a casa i està sense vigilància, una bicoca per a qualsevol atracador. Els seguidors de les xarxes aplaudiran la destinació, la felicitat fora de la feina, però ¿i els lladres?

7. Si et quedes a casa, estigues alerta.

Les vacances serveixen per descansar físicament i mentalment. La seguretat del domicili, no obstant, no admet distraccions. La vivenda està quieta, però les entrades i sortides no descansen. Una vegada fora, durant l’oci, mentre compres, practiques esport... assegura’t que els pares, els fills, els avis, els companys mantinguin també la guàrdia. Si vius sol, el remordiment serà només teu, però, no ho oblidem, aquí l’únic culpable és el lladregot.