DESTACATS DEL DIA

Els papers que assenyalen Puigdemont a Girona i altres notícies que has de saber avui, en un minut

firmas-agua-2

firmas-agua-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les notícies que has de conèixer avui:

1/ Els papers que assenyalen Carles Puigdemont en la investigació de la trama de l’aigua de Girona. La Guàrdia Civil troba documents, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO,  que proven irregularitats en la compra d’una col·lecció d’art amb fons públics quan l’expresident era alcalde de Girona.


2/ Sánchez fa fora Huerta per defraudar el fisc. La seva situació era insostenible: durant els exercicis fiscals del 2006, 2007 i 2008, el periodista, va defraudar a Hisenda més de 200.000 euros. El president del Govern evita així que aquest incident passat pugui entelar tota l’acció del Govern socialista, que va assolir el poder a través d’una moció de censura a Mariano Rajoy plantejada com una "exigència democràtica" per la corrupció del PP reflectida en la sentència del ‘cas Gürtel’.


3/ Lopetegui, fulminat per Rubiales. El president de la RFEF estava molest no només perquè l’entrenador havia negociat amb Florentino d’amagat seu sinó perquè tots dos van desatendre la seva petició de guardar silenci per preservar la calma en la concentració de la selecció. Finalment, Fernando Hierro pren les regnes de ‘la Roja’.


Notícies relacionades

4/ L’‘Aquarius’ arribarà el cap de setmana a València després d’una dura travessia. Allà els entregaran un permís temporal de residència juntament amb la documentació necessària per realitzar la petició d’asil. Això sí, els 123 menors que arriben sense acompanyant, una vegada se certifiqui que són menors, passaran a dependre de la Comunitat Valenciana. 


5/ Els imperdibles del Sònar 2018. Juan Manuel Freire repassa el cartell del festival de música avançada que arrenca avui dijous i apunta els noms, grans i petits, que ningú s’hauria de perdre: Thomas Yorke, Gorilla, Rosalía i Diplo, entre molts d’altres.