DESTACATS DEL DIA

Urdangarin, a la presó i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp43716267 file photo  inaki urdangarin  husband of spain s princess cr180612111255

zentauroepp43716267 file photo inaki urdangarin husband of spain s princess cr180612111255 / Enrique Calvo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les notícies que has de conèixer avui:

1/ Urdangarin, a la presó. El Tribunal Suprem l’ha condemnat a cinc anys i 10 mesos per corrupció en el ‘cas Nóos’. L’Audiència de Palma li comunicarà avui l’ordre d’ingrés a la presó. 


2/ Itàlia transporta els 629 migrants de l’‘Aquarius’ a València. El Govern de Sánchez els concedirà l’estatus de refugiats i de persones d’acollida per la situació "d’emergència i excepcionalitat". Aquesta emergència humanitària en alta mar ha provocat un xoc diplomàtic entre França i Itàlia. El problema de fons no està resolt.


3/ Primeres cues de l’estiu en el control de passaports de la terminal 1 del Prat.  Aena assegura que els retards a l’aeroport de Barcelona són puntuals i que no superen la mitja hora.

Notícies relacionades

4/ Trump i Kim, molt teatre i poc acord. Els dos líders exhibeixen bona sintonia però no concreten com es durà a terme la desnuclearització de Corea del Nord.


5/ Lopetegui fitxa pel Reial Madrid a l’avantsala del Mundial. L’ara seleccionador va renovar fa tres setmanes amb la federació fins al 2020; ara, en vigílies del debut de ‘la Roja’ en el Mundial de Rússia, ha firmat amb el Madrid fins al 2021.