al·legat d'innocència

El judici pels abusos de l'exprofessor del Valdeluz, vist per a sentència

L'Audiència Provincial de Madrid va arrencar la vista oral el 21 de maig passat

valdeluz

valdeluz

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El judici contra l’exprofessor de l’escola Valdeluz Andrés D.D. ha quedat vist per a sentència amb l’al·legat d’innocència de l’acusat, que ha insistit davant del tribunal que no va fer "res" del que l’acusen les catorze presumptes víctimes dels seus abusos sexuals, han informat fonts jurídiques. L’Audiència Provincial de Madrid va arrencar la vista oral el 21 de maig passat amb la declaració del docent, que s’enfronta a una petició fiscal de 69 anys de presó. El judici va quedar dimarts a la tarda vist per a sentència amb la frase: "No vaig fer res".

A Andrés D.D., que impartia classes d’Ètica, Religió i Música, se l’acusa de presumptament haver abusat d’un total de catorze nenes en les classes individuals que feia a l’acadèmia Melodía Siglo XXI que hi havia annexa al centre.

En la seva declaració, va afirmar que l’acusació "falsa" que exerceixen les catorze exalumnes es devia a tres motius: que tenien "massa" hormones adolescents; al seu desig d’aconseguir diners a través de la indemnització que se li imposi i a "una revenja" de les noies cap a la seva dona.

Malgrat aquesta tesi, les víctimes han anat ratificant al llarg de les sessions els abusos sexuals. Moltes han afirmat que no van denunciar els fets quan van passar perquè tenien molt afecte a l’esposa de l’acusat, que dirigia l’acadèmia on haurien succeït la majoria dels abusos. També van manifestar que quan els abusos van començar eren massa petites per entendre el que passava. Però com que els tocaments van anar a més al llarg dels anys es van adonar que aquest comportament no era normal.

De petons a tocaments 

El professor començar a treballar a l’escola Valdeluz el 1999 i hi impartia Ètica, Música i Religió. A més, també era tutor d’alguns cursos de Batxillerat i fins i tot regentava una acadèmia de música en un local pròxim al centre escolar on impartia classes a algunes de menors que també eren alumnes seves al Valdeluz.

Durant el transcurs de les classes, segons el relat del fiscal, "aprofitant la seva situació superior de docent sobre les menors" i la privacitat de les classes individuals que impartia, l’acusat, "sempre amb la intenció de satisfer el seu desig sexual", va anar tenint conductes sobre les menors que "progressivament" van passar de petons a carícies a les cames i tocaments.

Fins i tot, afegeix la Fiscalia, les incitava que li toquessin els genitals i en algun cas concret va arribar a introduir els seus dits a la vagina de les menors".

Notícies relacionades

Però, en la seva última compareixença judicial, Andrés D.D. va negar haver comès aquests abusos, es va ratificar en la seva innocència i va assegurar desconèixer els motius que porten les menors a assenyalar-lo, ja que la seva relació amb les alumnes era "cordial" i "correcta" i no creu que existís una especial animadversió de les noies cap a ell.

El professor, únic acusat del cas i detingut l’11 de febrer del 2014, va estar dos mesos en presó preventiva, però el jutge va decretar posteriorment la seva llibertat condicional, amb obligació de comparèixer al jutjat els dies 6 i 20 de cada mes, la retirada del passaport i la prohibició d’apropar-se al centre educatiu.