ESDEVENIMENTS

L'autòpsia constata que la nena de Vilanova va morir asfixiada

L'examen forense considera que va poder existir una agressió sexual però no una violació

rjulve43620307 graf3769  barcelona  05 06 2018   mossos d esquadra custodia180606142409

rjulve43620307 graf3769 barcelona 05 06 2018 mossos d esquadra custodia180606142409 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’autòpsia de la menor de 13 anys assassinada la passada setmana a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) constata que va morir asfixiada i descarta signes de violació al determinar que no hi va haver penetració. Segons han informat a Europa Press fonts properes al cas, l’informe forense determina que la menor va ser asfixiada, sense arribar a determinar si va ser escanyada o ofegada d’una altra manera. Sí que considera que hi va poder haver algun tipus d’agressió sexual, però, tal com recull el Codi Penal, per ser considerada violació, a més d’existir violència o intimidació per part de l’agressor, també ha d’existir penetració, una cosa que no ha confirmat l’autòpsia. 

L’examen forense també recull que la nena tenia diverses lesions d’arma blanca ‘perimortem’ –just abans o just després de morir–, que no van ser la causa de la mort, totes a la part superior del cos.

El presumpte homicida de la menor va ser detingut dilluns a la nit poc després que ocorregués el crim i, després de passar a disposició judicial, va ingressar divendres a la unitat hospitalària psiquiàtrica del centre penitenciari de Brians I a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), on continua ingressat.

Citats testimonis

Per a aquest dijous estan citats al Jutjat d’Instrucció 1 de Vilanova i la Geltrú, que instrueix el cas, més d’una desena de testimonis, entre els que hi ha els dos oncles de la menor que van trobar el cadàver a casa del detingut, l’exdona del principal sospitós, tres veïns i agents dels Mossos i la policia local que van actuar en el cas.

Notícies relacionades

Les declaracions començaran a les 9.30 hores i està previst que durin tot el matí, han informat fonts jurídiques, i en els pròxims dies es demanaran nous exàmens psicològics al detingut, que no està previst de moment que torni a declarar.

El Jutjat d’Instrucció 1 de Vilanova va decretar dijous passat a la nit presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut pels presumptes delictes d’homicidi o assassinat i d’agressió sexual.